Mod solnedgangen med Nik og Jay og velfærdssamfundet

Af Anne Sophia Hermansen 79

Vækst, vækst, vækst, valgkampens til dato mest befamlede ord. Leden ved ordet er symptomatisk for en valgkamp, de fleste for længst har fået nok af, og som byder på de samme klicheer og floskler, der også var for mange af sidste gang.  

Men een ting er anderledes end sidst, og det er vores forhold til ordet privatforbrug. Mens det i 2007 rimede på flere fladskærme, har det i dag fået en grim bismag af dårlig smag. Ordet er blevet synonymt med Annie & Erik, silikonebryster, tandblegninger, firehjulstrækkere, solbriller med vulgære logoer og følelsen af at have fortjent mere end man tjener. 00’erne er blevet en serie på TV3, der hedder Luksusfælden, og hvor vi i 00’erne så det ene program efter det andet om boligindretning, handler det nu om det hjem, vi gennem et tiår har kylet ting ind i. Og om at få tingene ud, så der igen er plads til os. 

Det er derfor ikke den store danske middelklasse, statsminister Lars Løkke Rasmussen taler til, når han beder os om at svinge dankortet noget mere. For vi er ved at blive kvalt i ting. Han taler fra en tid, der giver mange af os kvalme. Hvor selv Nik & Jay har fået nok. 

På min iPod har jeg lige nu nummeret ”Mod solnedgangen”, og når Nik & Jay synger ”vi har levet vores liv lidt som en leg, men nu er jeg parat til at gå en helt ny vej”, så forstår jeg intuitivt, hvor de er på vej hen. Forbi er den tid, hvor der blev vrænget af kunstnere, hvis de stak en finger op i tidsånden og havde en politisk holdning, det er ikke længere 70’er-agtigt, men interessant, måske fordi vi for længst er blevet fed up med underholdning, klappepølser og en kulturel identitet baseret på friværdi og junk food.

Det er lidt som med Sofia Coppolas film ”Somewhere”, der skildrer tomheden i at have alt, undtagen indhold, og meget symbolsk ender den feterede, men menneskeligt inkompetente hovedperson Johnny Marco også med at stille sin sorte Ferrari og bare skride fra alt. Fordi fokus har været på alle de forkerte ting, på stripperpiger, computerspil, forbrug og tilværelsens ulideligt dumme, men også ret behagelige lethed.  

Her under valgkampen tænker jeg ofte på, hvornår der mon er en politiker, der adresserer det mismod og den mangel på ledestjerner, som mange må opleve efter knap ti år med friværdi og sjæleligt armod. At Anders Fogh Rasmussen ofte er blevet beskyldt for at have udsultet os åndeligt i sine to perioder som statsminister, men vi var jo hverken mere intellektuelt adrætte, ansvarlige eller kollektivt værdiorienterede som yuppier i 80’erne eller selvpromoverende cafédyr i 90’erne med en distancerende ironisk kommentar til alt.  

Talen er overvejende på the economy, stupid, og vi er pludselig helt nede i bunden af Maslows behovspyramide, selv om vi for kort tid siden kunne købe det meste af verden. Jeg tror imidlertid ikke, at folk generelt føler, de ligger og roder rundt dernede – der er ganske enkelt heller ikke plads for alt det ragelse, vi har fået proppet ind i vores hjem. 

I stedet er der et behov for at få formuleret en vision for afløseren af velfærdssamfundet og ikke mindst en ny arbejdsetik. Med over to millioner over 15 år på passiv forsørgelse er barren for at være svag og offer i Danmark blevet hævet så meget, at de såkaldt stærke må betragtes som en uddøende race, mens arbejde er blevet en sær passion for folk, der har idiot stående på ryggen. Hvor det i 70’erne og 80’erne var pinagtigt at være subsistensløs, er det gennem 00’erne blevet plebejeragtigt at knokle derudaf, når man kan leve sødt og substansløst på aktieafkast eller overførselsindkomster. Kongefamilien er således et oplagt forbillede for et folk, der i virkeligheden heller ikke gider arbejde.  

Men problemet med et hjem fyldt med skrammel og en styrket appetit på andres penge, men ikke på egen værdiskabelse er, at det enkelte menneske kommer til at være som en Johnny Marco, der kører rundt i cirkler i sin Ferrari fra fortiden. Tilværelsen tømmes gradvis for mening til den skingre underlægningsmusik af politikernes overbudspolitik, og selv om vi er en nation, der har mere end nogensinde, har vi sjovt nok aldrig nok, måske fordi bundproppen er gået ud af de fleste af os. Pligt er erstattet af hedonisme, velfærdsrettigheder har kvalt den protestantiske etik og det er den sørgelige moralske bivirkning af, at vi er gået ind i velfærdssamfundet after dark. 

Nå, men heldigvis har S og SF fundet en løsning. De vil have os til at arbejde 12 minutters mere, desværre viser en undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening bare, at det gider folk da ikke. Hvilken overraskelse! Da Ole Sohn forleden blev konfronteret med undersøgelsen af Mads Lundby fra Cepos i den sene Deadline, havde han heller ikke svar på, hvordan det skulle lykkes en mulig rød regering at få gennemført den forlængede arbejdstid. Er du økonom eller politiker?, spurgte han flere gange Mads Lundby, for åbenbart er man som SF-politiker hævet over at få den slags konkretiseret. 

Men jeg kunne nu stadig godt tænke mig at høre svaret. Hvordan motiverer man et folk til at arbejde, som elsker at holde fri på andres regning?

Hverken Sohn eller Nik & Jay synes at kende svaret, men de er dog enige om retningen:

“ingen gps, kører bare mod aftensolen”

Hør mere dansk post-velfærdsfilosofi her:
 http://www.youtube.com/watch?v=TvCWWATPWbs 

79 kommentarer RSS

 1. Af Lars Mogensen

  -

  Hvad får jeg ud af at betale forsørgelse for – eks. vis en familie med to børn i Herlev. Med rækkehus, bil og fryseren fyldt med mad???

  Jeg vil langt hellere hjælpe f.eks. unge mennesker der går efter relevant uddannelse (relevant på den måde, at det er muligt at få beskæftigelse – eks. vis uddannelse indenfor naturvidenskabelige fag)

  Jeg gider ikke arbejde for at betale forsørgelse for en alt for stor offentlig sektor, kvinder på årevis af barsel, kvinder der arb. deltid og får huslejetilskud m.m. Førtidspensionister (med mindre de videnskabeligt afklaret hverken kan gå eller kravle) Tilskud til enlige mødre og deres samfundsbelastende børn.

  Råb og skrig. Riv jer i håret, gå i demonstration og kald mig hvad I vil – I kan rende mig et vis sted.

 2. Af Ann Bille

  -

  Jeg betaler min skat med glæde – men ikke når det er til usympatiske r..huller Lars Mogensen foroven.

 3. Af Ann Bille

  -

  ’som’ Lars Mogensen

 4. Af Kristian Hede

  -

  “Tilværelsen tømmes gradvis for mening til den skingre underlægningsmusik af politikernes overbudspolitik, og selv om vi er en nation, der har mere end nogensinde, har vi sjovt nok aldrig nok, måske fordi bundproppen er gået ud af de fleste af os.”

  Ja, i særdeleshed.

  Når unge mennesker mobber og udstøder enkelte elever i skolen, er det som regel fordi de udstødte ikke ejer en smartphone eller går i det rigtige mærketøj. Substansløse værdier at slås efter, når vi lever i overflod.

 5. Af Ulf Timmermann

  -

  Alle tilranede sig en bid af kagen, lod sig bestikke down the road – af et forbrug, de ikke magtede, fordi det pludseligt stod så alene. Hvem var det iøvrigt, der re-brandede vores eget land – som om vi hverken havde lod eller del i det selv som andet end forbrugere – første gang: Vi var ”et fritidssamfund”, lød det? Det er et af de første klistermærker, jeg husker, som Danmark – af vores politikkere raden rundt – blev re-branded med frem til, at vi havde råd til at købe hele verden. Yesterday. Seems so far away.

  Nå, nu da det her er på en ASH-blog, vil jeg gentage det: Det er de skøre kællingers og de stakkels drenges skyld. Altsammen. Og, så alle de der USA-tilbedere mest, iblandt dem, og af den ældre generation, som burde være immigreret for længst for at udleve deres drømme derovre, i stedet for i Danmark. ”We Are The World”-båtnakkerne.

 6. Af Lars Mogensen

  -

  “Jeg betaler min skat med glæde – men ikke når det er til usympatiske r..huller Lars Mogensen foroven.”

  Du er et stakkels fjols, Ann Bille.
  Du har ikke betalt én eneste krone til mig – tvært imod. Du har kostet mig 2.4 millioner kroner. (jævnfør Velfærdskommisionens rapport)
  Havde du så i det mindste, blot været et anstændigt menneske.

 7. Af Rob S

  -

  @Ann Bille

  jeg ser du har været inde igen efter kl 13 og har derfor givetvis set de spørgsmål og tal og fakta stillet.
  hvad synes du om fordelingen dvs 25% brede skuldre som støtter ca 50% af den voksne befolkning – mendens de sidste 25% administrerer den støtte. virker det som en normal fordeling ?

  ‘de asociale’ som synes vi skal stoppe ved 50% beskatning – hvem, konkret, er det de er asociale i forhold til ? hvem og hvor i verden er de, du kan pege på som betaler mere ? de 200-300tusinde mennersker i danmark som betaler topskat udgør ca 0,005% af verdens befolkning – måske ca 0,015% af den globale arbejdsstyrke. hvis det ikke er toppen af den betalende og sociale/givende kransekage, hvem er så?

 8. Af Sarah H

  -

  Hej
  Nej, hvor har jeg bare lyst til at brække mig over den her ultra liberale tankegang som en del her på bloggen repræsenterer. I har jo ingen som helst følelse med virkeligheden. Som situationen er i dag, bliver flere og flere arbejdsløse, og er dermed på UØNSKET offentlig forsørgelse. De skriver ansøgninger flere gange om ugen, på trods af at der ikke er nogen jobs at få, de deltager i latterlige møder, jobtræningskurser og bla bla bla… Så helt ærligt, tror i selv at disse mennesker finder det fedt at leve af andres skattekroner..? Jeg tvivler.. Faktisk har jeg et helt andet billede af hvordan samfundet er i dag.. Du ASH mener, at os danskere ikke gider at arbejde, vi er altså dovne.. Vi har vel heller ingen visioner i livet ? Det er noget pladder.. De fleste ville arbejde, hvis det var dem muligt… Derudover er min opfattelse klart, at samfundet i dag er mere stræbsomt end nogensinde før.. ALdrig har der været så mange unge mennesker som ønsker, at tage en uddannelse og gøre en indsats for at få en god karriere… Der er prestige i at kunne noget, i at være noget og i at kunne forsørge sig selv, og ikke mindst, i at tjene mange penge. Jeg kan slet ikke genkende det billede du tegner af den almindelige dansker, der ifølge Dig, helst vil fede den hjemme på sofaen for en minimal overførselsindkomst… Det er der slet ingen prestige i…

 9. Af Kim, Shanghai

  -

  @Ulf Timmermann

  Ret skal vaere ret – og du har ret! 🙂

  Personligt glaeder det mig ioevrigt, at se den modstand Merkel i Tyskland faar fra tyskerne, der alle synes at have faaet nok af at vaere EUs ATM maskine……

  Det er jo ogsaa saa nemt, at opretholde en Sovjet planoekonomisk union, naar man kan goere det paa ryggen af en dem, der tabte krigen….

  EU er saa langt ude nu, at de i deres panik vil indfoere en EU regering – med andre ord gennemtvinge den traktat hverken Irland, Frankrig eller Holland ville have…..

  Rent diktatur……

  Ja de ’skoere kaellinger og stakkels drenge’ ligger som de har redt……

  Kaempe fjolser!

 10. Af Kim, Shanghai

  -

  @Ulf Timmermann

  ……og saa lad mig ioevrigt lige naevne Merkels tale til det tyske parlament igaar, hvor hun sagde, at EUROen skulle bevares koste hvad det ville, da ‘lande der har den samme valuta ikke bekrieger hinanden’ – sikke dog en gang bange-mageri; – til Merkels information boer naevnes, at ikke EUROen, eller EU for den sags skyld, er garant for fred i Europa, men NATO.

  Jeg mener NATO i disse dage, i forholdet imellem Israel og Tyrkiet, ganske gevaldigt beviser, at de kan holde sammen paa freden imellem de lande, der enten er medlem eller knyttet ideologisk til denne blok.

 11. Af Retskrivningsordbogen .

  -

  @Kim, Shanghai

  Det må være svært at være tysk politiker – afskåret fra at spille nationalistiske/patriotiske kort, som det frejdigt gøres i deres nabolande og i USA. Tilsvarende mekanismer og retorikker, fra tysk side, ville her blive anset for en åben tysk krigserklæring.

  Så, Merkel forsøger sikkert at vinde tid frem til forårets eventuelle store krak.

  I festtaler har maddingen altid lydt på, at EU er et ”fredens projekt”. I givet fald ville politikerne, både med institutionen og mønten, have trådt langt mere varsomt og ansvarligt end tilfældet har været, med udvidelsen af EU i dybden og i udstrækning. Have handlet på baggrund af dyb historisk viden – eller i al fald med adgang til den. I stedet har de efterladt et indtryk af, som også er sandt, at de har skabt en insitution for sig selv og deres bureaukrater, hvor de kunne berige sig og lufte deres forfængelighed langt ud over, hvad de havde adgang til inden for rammerne af nationalstaten.

  Tyskerne ved, som alle andre, at det er sandt, at hvis man ikke vil ændre på noget, og nogen gange radikalt, vil alt blive ændret for een. Så, uanset prisen, må tyskerne til foråret skrotte EU, eller sætte sig i spidsen for resterne af det, for en snæver gruppe af lande, blandt hvilke Danmark ikke vil være at finde. Danskernes loyalitet og tilknytning gælder hverken Danmark eller Europa.

 12. Af Ulf .Timmermann

  -

  – øh, så er det rettet.

 13. Af Thomas Andersen

  -

  Ja indholdet er væl det har du ret i .. det skyldes både det ekstreme overforbrug der har været råd til for lånte (bolig) penge, skattelettelser for de rige, så man nu har et minimal universitet og en barberet folkeskole og masse pasning af de mindste, alt unden indholdsfremmende elementer. Og forglem ikke den borgerlige værdipolitik der har som formål at dyrke det Danske på bekostning af det globale og fremsynede.

  Jeg kender kun til mennesker i mine omgivelser der knokler et vist del ud af bukserne. En time mere ville ikke gøre fra eller til for dem. 12 minutter om dagen mere er et forsøg på at vi skal arbejde mere når arbejdskraften forsvinder ud af landet fordi vi bliver (for) mange ældre og for få unge. Det har intet at gøre med den nuværende økonomiske krise hvor alt for mange går ledig.

  Men selvfølgelig er det kun de borgerlige der kan løse moralske problemer her i landet, ikke (nej vel), de har jo skudt den moralske båd i sænk i mere end 10 år. Husk at ungsomsoprøret i 60 erne og 70 erne var en sag for venstrefløjen. Der var der gang i holdningerne hos de unge.

  Der er håb forude. Enhedslisten stormer frem. Johanne er da den eneste politiker i DK der har en holdning der ikke bare siger “flere penge til mig selv”.

  Og hvordan er det nu med udlandsbistanden og de borgerlige. Nå ja, dem vil de sætte ned hele tiden, for ellers er der ikke fladskærme til hele familien. Og miljøet .. det handler for de borgerlige mest om at sænke benzin forbruget for en ferrari.

  Grib i egen barm frk liberal alliance. Du hører til de indholdsløse der ønsker mere til sig selv. Det ændrer et vattet angreb på s-sf’s 12 minutter ikk meget ved.

 14. Af Kim, Shanghai

  -

  @Retskrivningsordbogen

  Jeg giver dig fuldstaendigt ret – EU er et tag-selv-bord for afdankede politikere – saa at sige, en politiker-losseplads.

  Vestens problem er vel i bund og grund, at man ikke ustraffet kan koere ‘fritidshjem’ paa pump, i stoerrelsesorden af en udgift svarende til 20 kommende generationers BNP…..

  Uanset hvor aandsvage de danske partier er idag, i forhold til DK og Europa, kan jeg personligt kun sende en hyldest til EUs sammenbrud….

  Derefter kan tyskerne jo kalde EUROen for det den reelt er: D-Mark – og invitere en lille klub til at deltage i deres valuta. Om Frankrig er en saadan klub vaerdig tvivler jeg paa, men hoejest sandsynligt…..

  Danmark derimod skal foerst gaa bankerot foer de vil forstaa, at de ikke er Palle alene i verden…….

 15. Af Kim, Shanghai

  -

  @Birgit Hviid Lajer

  Hele Anders Foghs virke som statsminister – fra start til ende – var bygget imod en stilling, promoveret af amerikanerne – gik jo ogsaa glat.

  At de saa kostede DK skjorten med en udenrigspolitik landet overhovedet ikke havde midler (raad) til var Fogh da ligeglad med, for alle ‘die Dummen Daenen’ sad jo alligevel og klappede i klaphatten…..

  Birgit – om alle snakker samme torske-snak er fuldstaendigt sagen uvedkommen. Valget er en farce saa laenge sandheden ikke kommer paa bordet; – at Danmark koerer imod bankerot (sidste solnedgang)……hvis ikke vi foretager gennemgribende reformer.

  Roerende historier om Helles barndom i Ishoej, eller aandsvage SF-sketches, kan altsaa ikke holde DK fra at ryge af banen……

  Og da danskerne stemmer – i et flertal paa Helle – er det jo saa, at gaa bankerot Danmark skal – saa OK fint med mig…… Let the game begin…..

 16. Af Kim, Shanghai

  -

  @Ulf Timmermann

  …..taenk hvis vi bare kunne stemme….. Suk

  Min stemme ville falde paa De Liberale – de gaar ind for fler-koneri – det var sgu da osse paa tide, at der kom et ordentligt mande-hoerm parti i DK, der endeligt gaar ind for vores dyder hehehehe……

  🙂

 17. Af Anne Sophia Hermansen

  -

  @Birgit Hviid Lajer:
  Vi har før haft det oppe, og jeg gentager nu for sidste gang: din negative holdning til mig er uinteressant. Kan du bidrage til debatten, skal du endelig gøre det, men du må forstå, at debatten hverken omhandler mig som person eller mine tv-optrædender. Hvis det er meget svært for dig at forstå, må du gå et andet sted hen eller følge debatten uden at have mulighed for at blande dig i den. Det er ret enkelt.

 18. Af Anne Sophia Hermansen

  -

  Ok, Birgit Hviid Lajer, du forstår det ikke. Farvel.

 19. Af Ulf Timmermann

  -

  @Kim, Shanghai

  Det er bare så typisk, det gode forslag blev tiet ihjel. End ikke partiejer-duoen gik i brechen for det.

 20. Af Kim, Shanghai

  -

  @Ulf Timmermann

  Ja – saadan forgaar alverdens herligheder…… :””(

  Og jeg vil endda gaar saa langt som til at sige muligheder……

  Men de kan ikke se skoven hjemme for bar traer……..

  Lad os antage, at man koblede fler-koneri for danske maend med et krav om 2 boern per kone minimum – og tillod, at alle maend havde frit valg til at samle deres koner; – end of de boerneloese Cafe Latte kaellinger – over nat – hold da k…. mand; – baby boom indenfor 10 maaneder. Alle fremtidige demografiske problemer loest igennem dette forslag – lige med en lille traditionel kobling til det defacto kvinder er sat paa denne jord til; – at foede boern og soerge for, at vore naeste generationer tager over efter os……. 🙂

  ……sgu da ikke til at sidde og drikke Cafe Latte…….

 21. Af Ulf .Timmermann

  -

  @Kim, Shanghai
  Sådan skal det gøres. Men, de er jo ret genstridige, så vi bliver nok nødt til at eksportere de værste af dem. Det trækker fra i dit regnestykke. Det er usikkert, om vi kan få noget for dem, så vi må oprette et filantropisk agentur: ”The Crown of Creation & Civilization Export”. Vi udstyrer dem med en one-way ticket, og sender dem ud mærket ”au-pair”. Så kan de sende penge hjem hver måned, det vil under alle omstændigheder være hårdt tiltrængt fremover. Men, da vi danskere jo sandt for dyden ikke lever af brød alene, vil vi først og fremmest glæde os over, at vi hermed bidrager til at give modtagerlandene deres så tiltrængte civilisatoriske løft. Den lykkepille tror jeg aldrig, vi vil kunne slippe – nærmest uanset udfaldet af valget.

  Jeg kan jo huske, vil jeg lige gentage, hvordan det hele startede. Jeg sad og lyttede til deres kommende mødre, de var unge dengang: De fortalte, at deres eksistentielle ulykke bestod i, at de ”kun” var opdraget til at gøre rent, lave mad og passe børn. Jeg undrede mig såre, for de kunne ingen af delene. Lyttede tålmodigt – og bejaede, at jeg forstod dem, og havde set skriften på væggen. Nogen af dem jublede, ”jamen, så er vi jo enige”. Andre så gennemborende, mistroisk på mig med blikket: Dig skal vi sgu’ nok få ned med nakken.
  Nå, tilbage til deres døtre, som her er i focus: Jeg har flere gange, da jeg selv aldrig har frekventeret en københavnsk café, spurgt til om klientellet, inklusiv de stakkels drenge, tilhører den lyserøde, feministiske stue eller den babyblå. Ingen har gidet svare mig. Så, nu spørger jeg igen.

  Jeg er iøvrigt enig i, at der ikke er noget i vejen med forbrug. Det er forbrugerne, der er noget galt med.

 22. Af Kim, Shanghai

  -

  @Ulf Timmermann

  OK – og saa er det bare om at opdrage alle disse nye danske unger, saa taet paa deres bedsteforaeldre som muligt, saa de laerer, hvordan man ikke skal te sig; – desto taetterer du holder dit afkom til den aeldrer generation i famillien desto mindre kan gaa galt i fremtiden.

  Jeg voksede op hos mine mormor og morfar – laerte de gamle dyder – paapasselig, og er idag millionaer.

  Ja ja janteloven keder sig, naar man fortaeller en smule omkring ens opvaekst – men folk roev forkaeler deres unger kun til en ting; – at gaa bankerot…..

 23. Af Kim, Shanghai

  -

  @Ulf Timmermann

  ……for kun den der kender, og forstaar sin historie, har ogsaa en fremtid….dette er ikke anderledes herude i Kina……..og det ved kineserne, og derfor er deres rige 5000 aar gammelt……og derfor vil de prevail…….

 24. Af Ulf Timmermann

  -

  @Kim, Shanghai

  Ja, som et mundheld, der tilskrives dem, lyder: Den, der ikke kender sin slægt 43 generationer tilbage, lever fra hånden og i munden.

 25. Af Nina Bred Over Bagen

  -

  “lige med en lille traditionel kobling til det defacto kvinder er sat paa denne jord til; – at foede boern og soerge for, at vore naeste generationer tager over efter os…….

  ……sgu da ikke til at sidde og drikke Cafe Latte…….”

  Kim, Shanghai,

  ha ha ha, hi hi hi , ho ho…hold da op “forbavselse – forbavselse – forbavselse” (sagde han virkelig det!!!)

  men du har jo ret!

 26. Af Jesper Andersen

  -

  Kære Ann,

  Hvorfor opstiller du ikke for Liberal Alliance igen?
  En stærk, velargumenterende og saglig kvinde, der går ind for den personlige frihed, som vi stille og roligt har mistet over de sidste 30 år, pga systematisk socialistisk indoktrineren.
  Jeg synes du skal stille op igen, du ville i vert fald få min stemme, og så trænger vi desuden til en smuk og intelligent kvinde i dansk politik, istedet for mange af de hekse, der på forunderlig vis undgik at blive sendt til Bloksbjerg.
  Som fx Zenia Stampe, som du nærmest er det modsatte af.

 27. Af sar sar

  -

  Hej kære Anna Sophie:)
  Du anvender fantastiske briller at betragte vort samfundets virke, – og alt du skriver om passer totalt med vor politisk konstelation. . . og med virkeligheden!
  Jeg har ikke meget at tilføje, fordi du rammer plet nesten altid. . .
  Een ting måske efter Lars von Tier vil jeg pege på, at IDIOTERNE SKULLE IKKE KOMME; fordi IDIOTERNE i vort lands politisk konstelation ER PÅ STEDET!

 28. Af sar sar

  -

  Kære Anna Sophie:) Jeg vil undskylde, at jeg har underskrevet kommentaren med mine initialer sar,
  navnet er : Stanislaw A. Rydzewski

 29. Af Kim, Shanghai

  -

  @Ulf Timmermann

  DK goodbye!

  Helle kommer og dermed er det forbi med DK….

  ……og ‘Nina bred over bagen’ – ja jeg sagde lige praecis det……

  I er en flok fortabte hoveder. Den danske valgkamp handler om alle de de forkerte emner – I bliver f…… klogere…….

  Meget snart……

Kommentarer er lukket.