Når man stikker millionøsemåsen frem…

Af Anne Sophia Hermansen 93

“Det er rigtig nødvendigt at have nogle millioner, så man kan få overskud,” siger en af de tre kernesunde millionøser på det Youtube-klip, som lige nu er set af over 25.600 mennesker.

Kernesunde millionøser morer youtube-folket

Klippet er blevet ivrigt kommenteret på blandt andet Twitter og Facebook, i Jyllands-Posten og Berlingske Tidende og hvad der først lignede en ny Visit Denmark-joke, er tilsyneladende det stik modsatte: kugleskør virkelighed. Kvinderne mener det åbenbart alvorligt – du kan blive rig, lækker og lykkelig. Ikke via hårdt og hæderligt arbejde, gode gener, resultater og sund fornuft, men ved hjælp af en såkaldt millionøse-metode, der minder om det tilfældige møde på et afskallet shabby chick bord mellem selvhjælpsbogen The Secret og et kinesisk lykkearmbånd iblandet spelt og et par raske tarmskylninger.

At kalde metoden for bondefangeri virker nænsomt. Mod et beskedent vederlag og mod at kvinder (for det her er ikke rettet mod mænd) virkelig vil, kan de kernesunde millionøser transformere dem fra fattigrøve til fuldkornsmillionærer. Men skulle det utrolige ske, at millionerne ikke ruller ind på kontoen, skyldes det selvfølgelig ikke metoden, men dig selv, du ville det nok ikke nok eller tænkte på den forkerte måde.

Eller det kunne måske skyldes, at der er andet i verden end lige netop en selv. Udefrakommende faktorer som ulykker, finanskrise, genopretningspakke eller bare noget så trivielt som andre mennesker, der er dygtigere og hurtigere end en selv, selv om man tænker på den naturligvis helt rigtige kernesunde og lækre millionoverskudsagtige måde.

Hvornår mon egentlig tsunamien af selvoptaget selvhjælpsfilosofi stopper? Denne bølge af navlepilleri og selvbedrag, som skyller ind over os med den ene mere sindssyge opskrift på tilværelsen end den anden? Mindfulness, simple living, Pippi Power, Powerful living, Qui Gong for et langt liv, levertran og dværghamstermælk for et endnu længere. Udgangspunktet er dig, men ikke nok med det: du er faktisk også hele verdensbilledet. DU kan blive rig, lækker og lykkelig, hvis du erstatter middelklassesoftware med millionøsesoftware og hæver pengetermostaten, som der står på millionøsernes hjemmeside. For i virkeligheden er der ikke andet i verden end dig og dine tanker.

Og det er jo bullshit.

Kvinderne afslutter meget symptomatisk deres 2 minutter og 46 sekunder alt for lange salgstale med ordene “fordi du fortjener det.” Engang et slogan for shampoo, i dag nok det stærkeste mantra for en generation, der ikke har lært at arbejde særligt hårdt for tingene. Vi er tilvænnet to-tre årlige udlandsrejser, mindst en designertaske, frugtordning på arbejdet, at tjekke ind på Østerbro-tid (dvs. når det passer os), og at Staten nurser os med tilskud og økonomisk kompensation. Vi fortjener da ikke noget så industri- og middelalderagtigt som at arbejde for pengene. Har man hørt noget så latterligt. Så millionøserne vinder absolut gehør med deres filosofi om at tænke sig til millionerne, mens man chiller efter zumba med en karmafri rismælkshake.

Well, når man stikker måsen frem, får man af og til taget temperaturen. Det har de kernesunde millionøser erfaret, men de havde nok ikke forestillet sig, at deres reklame ville blive modtaget på denne måde. På den anden side: budskabet er blevet spredt viralt, og flere tusinde har nu set Ninka danse sexzumba og hørt millionøsernes revolutionerende filosofi – at millioner skaber overskud.

Og det sidste kan der jo være noget om. Et kernesundt budskab er imidlertid, at penge i langt de fleste tilfælde er noget, man arbejder og ikke bare tænker sig til, mens man går rundt om sig selv med kul i drikkedunken og detoxer i noget øko-kradsuld.

Uden vederlag af nogen art skal kvinderne i stedet opfordres til at gå ud i verden. Den er der, man behøver ikke engang tænke sig til den. Og bestil så en stor kerneond bøf med fede fritter og chilimayo. Du fortjener det, husk det.

93 kommentarer RSS

 1. Af Ursula Nielsen

  -

  @ Arthur Hjorth: er stadig enig med dig 😉 Meen der er forskel på deltagelse i demokratiet og på at afgive sin stemme:-). I Danmark er partimedlemsskab fx dalende.

  @Trine Frandsen: Jeg ved ikke om du kender ordet a-g-u-m-e-n-t-e-r ?

  Hvis ikke så kan det anbefales at prøve.

 2. Af Pelle Guldborg Hansen

  -

  Brilliant – selvom jeg ikke helt forstår hvor begrebt ‘filosofi’ kommer ind. Om end man i dagligsproget til tider sætter den blotte tankevirksomhed lig ‘filosofi’, så kan millionøserne vel ikke engang kvalificere sig i denne forstand.

 3. Af Trine Fransen

  -

  Ursula,
  Du skriver:
  Hvad der kendetegner USA (til forskel fra DK), er en lav deltagelse i demokratiet, ganske enkelt fordi de ikke har tillid til demokratiet. Og det betyder at de må stole på sig selv – og det skal gå hurtigt.
  Den kunne reddes, hvis du mener, at det er Washington der ikke er tillid til. Men eller kan jeg ikke se nogen mening i det, du skriver.
  USA består af ca 400 millioner mennesker. Det er et utroligt komplekst og sammensat land, kulturelt, politisk og mht livsstilsanskuelser. Så far lempeligt med generaliseringerne.
  At selvhjælpsbøger skulle være en bompe under demokratiet!!?? Kan komme i tanker om en vognladning af adskillige langt mere relevante “bomber”, der truer.

 4. Af Joe Baphemetis

  -

  Esoterisme eller såkaldt esoterisk visdom er noget forfærdeligt fanatisk sort antividenskabeligt antidemokratisk helligt jubeloptimistisk møg.

  Jeg havde håbet at de var blevet klogere efter 1945, men desværre forstår en jubeloptimist ikke at hans eksperiment ikke gav det ønskede resultat og vil medblive med at forsøge det samme eksperiment igen og igen for de ved jo sandheden. Det kryber og kravler ind alle vegne det kan, med løgn og manipulation for de mener jo at de er i besidelse af den evige sandhed The Secret.

  Jeg vil bekæmpe det om det så skal koste mig livet. Danmark er blevet et sørgeligt sted, sørgeligt at så mange er hoppet med på Die Welle, fortsætter det bliver det vores undergang. Det glæder mig at mange nu er ved at få øjnene op for hvor forfærdeligt og rædselsfuldt det virkeligt er, jeg kan kun opfordre alle til at tale dem imod. Tro ikke på deres New Age kærlighedsbudskab, der er absolut ingen kærlighed i det de tror på, lige så lidt som med Scientology hvis tro er nært beslægtet.

  Jeg har nu brugt de sidste 5 år af mit liv på at studere dem og deres okkultisme, hvis der er nogen der vil vide noget bestemt om dem kan de kontakte mig.

 5. Af Joe Baphemetis

  -

  Baphemetis at forum.dk.

 6. Af Twitter Trackbacks for » Når man stikker millionøsemåsen frem… - blogs.berlingske.dk [berlingske.dk] on Topsy.com

  -

  […] » Når man stikker millionøsemåsen frem… – blogs.berlingske.dk annesophia.blogs.berlingske.dk/2010/06/15/nar-man-stikker-million%C3%B8semasen-frem/ – view page – cached “Det er rigtig nødvendigt at have nogle millioner, så man kan få overskud,” siger en af de tre kernesunde millionøser på det Youtube-klip, som lige nu er set af over 25.600 mennesker. Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[‘rumbas’] = {“photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/65353217/rasmus_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/rumbas”,”nick”:”rumbas”}; rumbas: “RT @balslev: "…deres filosofi om at tænke sig til millionerne, mens man chiller efter zumba med en karmafri rismælkshake". http://bit.ly/dlknT3 ” 7 hours ago retweet Topsy.Data.Twitter.User[‘balslev’] = {“photo”:”http://a1.twimg.com/profile_images/967534674/mundial2_normal.png”,”url”:”http://twitter.com/balslev”,”nick”:”balslev”}; balslev: “"…deres filosofi om at tænke sig til millionerne, mens man chiller efter zumba med en karmafri rismælkshake". http://bit.ly/dlknT3 ” 9 hours ago retweet Filter tweets […]

 7. Af Sket på nettet den 17.06.10

  -

  […] » Når man stikker millionøsemåsen frem… – blogs.berlingske.dk — 7:29pm via […]

 8. Af Pernille G

  -

  som modgift (- og inden man som kvinde får foretaget kønsoperation af ren flovhed over disse tre pinlige eksempler på kvindekønnet) kan jeg anbefale at skimme Barbara Ehrenreichs bog “Smile or die”, der gør op med “postiv-tænknings” sygen, som ikke bare går ud over kræftpatienter, (som bildes ind, de nok ikke har tænkt postivt nok(!)), men også kan ses i kulissen bag finanskrisen: Hvis man for to-tre år siden i den finansielle sektor forsøgte at løfte fingeren, og pege på muligheden for at ballonen brast, havde man ingen fremtid. Man sendte for negative vibrationer ud i universet…

  “Smile or Die: How Positive Thinking Fooled America and the World”
  eller ae hende i the Daily Show
  http://www.thedailyshow.com/watch/wed-october-14-2009/barbara-ehrenreich

 9. Af Karin B

  -

  Gitte Koldtoft – Enig !
  Live and let live – lad damerne fare og find på noget selv. Man er vel selv ansvarlig for, hvad man vil bruge sin tid og energi på, er man ikke ?
  Men janteloven hersker nu engang suverænt her i dette lille land – så de tre millionøser skal absolut ha’ een over nakken. Man skal sandelig ikke stikke sin lille næse for langt frem. Lidt trist …
  Synes egentlig, at det er helt forfriskende, at der er nogle, der alligevel gør sig anderledes bemærket – om man nu er enig eller ej i deres budskab.

 10. Af Anne Sophia Hermansen

  -

  @Karin B.:
  Synes du også, det er jantelov, når Stein Bagger får kritik for sin forretningsførelse?

 11. Af Pernille G

  -

  @Espen Snarre
  Det er desværre ikke kun et udtryk for feminisering: Tag en tur i lufthavnen, og du vil finde hyldemeter af forskellige variationer skrevet af mænd (til mænd?!) over: “7 måder at blive et større virksomheder”; “5 genveje til god ledelse”, “7 trin til succes”. etc.
  Det går som varmt brød, og de omrejsende forfattere sælger fulde huse.
  @Karin
  Jeg tror ikke kun det er jantelov, der indvirker på danskernes reaktion på den type stor-cigarføring og salg af let-fordøjelige løsninger til et bedre liv, men der er helt klart noget kulturelt på færde. De tre kernesunde millionøser ville helt klart have bedre vilkår i f.eks. USA… [men jeg foretrækker altså Mærsk, Danfoss og Lego som forbilleder på “at stikke snuden frem”, hvor den gode idé og gedigen forretningssans er drivkræften, snarere end salg af varm luft på lækker flaske].

 12. Af links for 2010-06-17

  -

  […] » Når man stikker millionøsemåsen frem… – blogs.berlingske.dk "…deres filosofi om at tænke sig til millionerne, mens man chiller efter zumba med en karmafri rismælkshake". http://bit.ly/dlknT3 (tags: via:packrati.us) This entry was posted in Delicious. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. « links for 2010-06-16 […]

 13. Af Karin B

  -

  Anne Sophia Hermansen – nu er der jo forskel på tre millionøser, der forsøger at sælge os lykken og en kriminel Stein Bagger !
  Blot lige for at sætte tingene i relief.
  Som sagt – man kan jo bare lade d’damer være.
  Hvis man mener, at de kernesunde millionøser sælger varm luft så lad dem – lad være med at købe den.
  Pernille G – hvis det ikke er jantelov – hvad er det så ?? I USA ville de have bedre vilkår – måske fordi der ingen jantelov er ? Kan man sammenligne d’damer med Mærsk, Danfoss og Lego ? Men du har da ret i, at de nævnte firmaer virker noget mere troværdige og solide.
  De står nok også over janteloven …

 14. Af FLEMMING Dyremose

  -

  Der var engang en der sagde til mig at den bedste indikator for at man er ved at være gammel, er at man synes ungdommen er på afveje, og ikke magter at overtage de fremtidige forpligtelser i samfundet. Jeg husker ungdommen i min tid som værende optaget af psykedeliske universer,og ganske mange 70´er unge tog LSD og endnu flere røg hash. Ungdomsoprøret fra 60-erne og efterdønningerne i 70-erne endte alligevel med at producere den generation der har holdt Danmark i toppen af verdens velfærdsnationer. Man skal passe på med at råbe: ulven kommer, for i modsætning til den virkelige historie, så er der ikke ret mange, om nogen overhovedet, der ved hvordan ulven ser ud. Det var noget nemmere (og så var det selvfølgelig slet ikke) at være ung i 1500 tallet, for da kunne man med ret stor sikkerhed sige hvilke egenskaber der skulle til for at tilfredsstille samfundets krav 10-30 år frem. Men i dag har vi ikke en jordisk chance. Når jeg ser hvilke gennemsnit der skal til for at komme ind på de forskellige studieretninger, så vidner det om en langt mere målrettet og afrettet ungdom end den jeg kommer fra. Men om det er målrettethed og afretning der er brug for i fremtiden, er virkelig svært at sige. De fleste mennesker udtaler sig om fremtiden på baggrund at en særdeles afgrænset viden, både i forhold til vores samlede viden, men især i forhold til den potentielle viden. Det svarer lidt til at tage et dråbe fra havet, studere den og konstatere at der ikke findes hvaler. Ydmyghed er en passende egenskab at pakke sine holdninger ind i, for alle kan være sikker på at tage mere fejl end at få ret.

 15. Af Anders Balchen

  -

  Vores skattetryk sikrer jo at man ikke kan arbejde sig til velstand på almindelig vis, så derfor må man jo sætte sin lid til lotto eller andre get-rich-quick metoder.

 16. Af Thomas Petersen

  -

  Det MÅ da være et scam i stil med den berygtede virale Nyhavns-mor på jagt efter en far.

  De her mennesker findes jo ikke i virkeligheden.

 17. Af Af Anne Sophia Hermansen | Zumba Toning

  -

  […] 66 kommentarer RSS feed […]

 18. Af Jens Wolff

  -

  Jeg tager en tur i haven. Dér er der en masse skvalderkål, som jeg kan gøre noget ved …

 19. Af Trine Fransen

  -

  Det er Janteloven der forhindrer de damer i at slå igennem i DK, så derfor kunne USA – der ikke har Jantelov – eventuelt være en mulighed.
  Muligvis, da der jo masser af bras der finder vej gennem det mere stormaskede filter i USA.
  Summasumarum: hvis du ikke kan slå ignnem i DK så prøv lykken i Guds Eget, hvor anything goes.
  Må jeg foreslå Ophra. Så kan pigerne passende lave en follow up til Ophras lancering af DK som Lykkeland.

 20. Af Olympia Strunch

  -

  Verden har haft større materiel fremgang det sidste århundrede end alle de foregående årtusinder. Næsten alle kender årsagen. De, der studerer den ældre tids historie, beretter, at menneskenes intelligens på den tid var den samme som den bedste af i dag. Alligevel var den materielle fremgang dengang smertefuld langsom. Den moderne videnskabs metoder ved undersøgelser, forskning og opfindelser var næsten ukendte. I den materielle verden var menneskets sind knuget af overtro, traditioner og alle slags fikse ideer. Nogle af Columbus’ samtidige mente, at en rund Jord var absurd. Andre havde nær dræbt Galilæi for hans astronomiske kætterier.

  Er ikke nogle af os lige så ensrettede og urimelige i spørgsmål om den åndelige verden, som de ældre var om den materielle? Selv i starten af vort århundrede var de amerikanske aviser bange for at skrive om brødrene Wrights første vellykkede flyvning ved Kitty Hawk. Var ikke alle tidligere forsøg på at flyve mislykkedes? Gik ikke professor Langleys flyvende maskine til bunds i Potomacfloden? Var det ikke sandt, at de største matematiske genier havde bevist, at mennesket aldrig kunne flyve? Havde folk ikke sagt, at Gud havde skænket dette privilegium til fuglene? Blot tredive år senere var sejren over luftrummet en gammel historie, og flyrejserne i fuld gang.
  (Store bog)

  Siden da har vi sågar været på månen. Skabt en teknologisk uovertruffen verden, et cyberunivers, som vi nu boltrer os naturligt rundt i.

  Er vi ikke lige lovligt skråsikre, når vi hævder at der ikke er mere at opnå? At vi som mennesker har opnået vores fulde potentiale NU. Som de sikkert også troede på og hævdede på Columbus tid, på brødrene Wrights tid, på før elektricitetens tid, før måneflyvningernes tid og på enhver tid, før vi dog alligevel har skabt et overvældende nyt fænomen, som vi før ikke troede mulig…

  Der findes systemer der udnytter naive mennesker. Kernesunde millionøser er ikke et af dem. Prøv blot at stole på, at når damerne taler om, at de har fundet en genvej, så er det sandt. Damerne præsenterer en perlevifte af teknikker, som virker. Og de tilbyder rent faktisk ikke, at du er kernesund, toptunet og stjernerig på få uger. De tilbyder dig redskaberne til systemet, – og det er et system, ligesom gps-systemet eller andet, en række retningslinier, en brugsanvisning, på hvordan vi skaber det flow, den succes, glæde, lykke og tilfredshed i vort liv, som vi selv ønsker.
  Disse redskaber tilbyder de dig i løbet af få uger.

  Så er det virkelig op til den enkelte, hvorvidt man er vedholdende i at bruge disse redskaber. Hvis du tror, at du bliver sund af at leve uden sukker i 3 uger, for så at falde ind i gammel vane og fylde dig med sukker igen, så er du ubegavet. Hvis du tror du kun behøver at bruge vaskepulver i din vaskemaskine hver 5. gang, og forventer rent tøj hver gang alligevel, så er du virkelig naiv. Hvis du tror du bliver smidig og slank af at have en work out dvd i dit hjem, men aldrig bruge den, er du tossegod.

  Kernesund millionøse tilbyder ikke en trylleformular til, uden anstrengelse, at skabe vore drømmeliv. De tilbyder redskaberne, og understreger selv, at det kræver hårdt og vedholdende arbejde, selvdisciplin.
  Måske kunne det være fedt at tage imod dette flotte tilbud.

  Kernesunde millionøser arbejder med finanser og ren føde. Det er deres svar på fuldbyrdelse. Og jeg tilslutter mig til dem. Men det de tilbyder, er universelle redskaber til at have flow og INDRE rigdom, fysisk og psykisk overskud og balance, uanset om vi er interesserede i at være millionøser eller ej…

  Damer og Herrer, prøv at kigge lidt med milde øjne på det I ikke forstår. Det føles så dumt, når man hårdnakket har stået og råbt og skreget, at JORDEN ER FLAD, når det så viser sig, at den faktisk er kuglerund og at man ikke engang falder af, selvom man står omme på den anden side af den….

  Slutteligt – må jeg jo hellere lige tilkendegive, at jeg IKKE har deltaget i omtalte teleklasse eller andre af firmaets udbudte, og derved IKKE er blevet hjernevasket. Jeg står heller ikke i personligt forhold til de kernesunde millionøser. Så jeg er ikke indlejret i en sekt eller modtager nogen form for vederlag eller personlig gavn af min støtte.

  Jeg har læst bogen Millionøsemetoden, og efterlever mange af de Kernesunde principper. Og jeg støtter systemerne og kvinderne, fordi de formidler den selvsamme sandhed, jeg tror på.
  Universelle principper og teknikker til at være fuldt levende og sin egen lykkes smed.

  Jeg anerkender det store arbejde damerne har gjort og fortsat gør, i deres passion for at hjælpe menneskeheden til at udfolde deres fulde potentiale, – og i deres passion for personligt at have lykkelige, fuldbyrdede liv på alle planer.

  Vi kan nå langt længere end her hvor vi er!
  Så lad os rejse sammen, løfte hinanden, frem for at trække hinanden ned, forene, formidle, formere.

  For ville det ikke bare være fedt, at begynde at fokusere på det der IKKE er galt med verden og vores medmennesker 🙂

 21. Af Annett R

  -

  Kære alle,
  jeg forstår ikke denne virak. Hvis nogle kvinder er glade for at lave kurser, og andre kvinder er glade for at deltage i disse kurser, hvorfor kan andre så have noget i mod det? Er det ikke fantastisk at leve i et demokratisk samfund, hvor alle kan få lov at udtrykke deres mening, og dyrke deres interesser?

 22. Af Anne Sophia Hermansen

  -

  @Annett R:
  Fordi der bliver spundet guld på andres godtroenhed. Og jo, det er herligt at leve i et demokrati, hvor alle kan få lov at udtrykke deres mening, og det er det, der sker her.

 23. Af Annett R

  -

  @Anne Sophia Hermansen
  Hvordan kan du vurdere om folk er godtroende, eller om de har fået et godt produkt? Hvis 100-vis af kvinder har gået på disse kurser, og de er tilfredse, er det så fordi de er blåøjede, og ikke er i stand til at tage vare på deres eget bedste? Og er det her du kommer ind, som helten der skal beskytte dem mod sig selv?

 24. Af Anne Sophia Hermansen

  -

  @Annett:
  Der var også engang dem, der troede, at jorden var flad. At man kunne lave guld, få et herligt liv ved at drikke sakralhealet levertran til morgenmad. Jeg tillader mig at forholde mig skeptisk af de grunde, jeg har listet i mit indlæg. En helt? Haha, could be nice, hvis det er ensbetydende med, at folk generobrer retten til at handle ansvarligt i forhold til deres liv og ikke lader det hænge i en tynd tråd af tanker og laws of attraction.

 25. Af FLEMMING Dyremose

  -

  Hmmm der er vel i virkeligheden 2 forskellige grænser for hvad der er acceptable i forhold til at udnytte andre. Den ene grænse er den juridiske, og den har retssystemet monopol på. Hvis der her er tale om at kvinderne udnytter andre mennesker så groft at de overtræder loven, kan man retsforfølge dem, og få en afgørelse der ikke står til at diskutere. Retssytemet er jo hævet over enhver kritik, og har dermed per definition ret. Den anden grænse er den moralske, og den har ingen patent på, men alle ret til at have en mening om.Derfor har på en måde både Anne Sophia og Anett ret, samtidig med at ingen af dem har ret. Der er ingen facitliste, hvis kvinderne holder sig inden for lovens rammer. Det er i vid udstrækning den samme diskussion der pågår omkring alternativ medicin. Her udbydes alt muligt mærkeligt, til både syge og raske der ikke vil blive syge. Nogle af de eksempler der findes her, får de omtalte kvinders millionærkursus til at ligne en søndagsskole. Men igen jeg er fuldstændig inhabil når jeg skal bedømme det moralsk rigtige eller forkerte i disse sager. Et eksempel var en naturbehandler der havde bygget en maskine, der kunne fornemme om et menneske var ved at blive syg, hvis der blot lå en dråbe af peronens blod i maskinen. Forretningsideen var så at forskellige mennesker sendte en dråbe blod til behandleren, som så opbevarede blodet i maskinen. Hvis der så var optræk til sygdom, ville maskinen registrere det, og behandleren sende besked til dråbens ophavsmand. Så længe personen var rask mærkede man ikke noget til blodsdråben i maskinen, ud over det månedlige girokort. Et andet område som er meget mere betændt, og kan bringe sindende mere i kog er astrologi. Fup eller fakta. Jeg tror det var Ib Lundgaard Rasmussen der engang spurgte en kendt astrolog om hvordan man lagde horoskoper før Pluto blev opdaget i 1930 erne. Astrologen tænkte længe over problemet, men nåede så frem til løsningen: En planet virker først når den bliver opdaget!!! Nu er Pluto ikke en planet mere, gad vide om den så er holdt op med at virke igen. Jeg tror egentlig ikke der kommer noget frugtbart ud af at diskutere alle disse tilfælde. I hvert fald ser frekvensen af tilfælde med alternative forretningsideer ikke ud til at falde, selv om diskussionen har stået på i århundreder.

 26. Af Ib Staal

  -

  Jeg har kikket lidt ind i dette millionøsehalløj for at finde noget KONKRET om, hvordan det foregår, altså når man nu passioneret får en ide, og gerne vil få noget god økonomi ud af det. Ideen i dette millionøsekoncept er jo, at det er passionen der driver værket og så kommer pengene, altså omvendt af den traditionelle måde at drive business på. Et lille eksempel: min søster startede et hattefirma for nogle år siden. Hun importerede filt fra udlandet. I sådant et tilfælde er du 100% afhængig af din leverandør. Det gik også godt et stykke tid. Så svigtede leverandøren, og hun fik en ny leverandør. Det gik heller ikke. Da den tredie leverandør endelig blev fundet var det økonomsike fundament væk, og forretningen lukkede For at gøre en lang historie kort: der skal jo andet end passioneret tænkning til at drive en forretning, og hvis du f.eks handler med andre kulturer, hvor mentaliteten ofte er anderledens end den danske, og i særdeleshed de kommende millionøsers, og du pludselig ahr problemer med en elverandør som jeg beskriver, hvad så kære venner? Regnskaber er regnskaber, eller er der noget jeg har misforsået? Som sagt, jeg leder efter nogle kontante eksempler på nettet, f.eks. om en kvinde-nogle kvinder, der har gang i en go biks, og kan gi nogle gode råd desangående.

 27. Af Ib Staal

  -

  Relevant at tilføje: de kvinder jeg ønsker at høre fra, er -selvfølgelig – i gang med en forretning dannet udfra millionøsemetoden.

  Ib

 28. Af Ib Staal

  -

  Og lige en til:
  Napoleon Hill skrev i 1937 bogen “Think and Grow Rich”, der jo er en af de banebrydende bøger inden for new age mht at bruge tankes kraft til at opnå, i dette tilfæde, at blive rig.

  Så det er altså en gammel traver, der her er taget op.

 29. Af steen s.

  -

  kvinder der slås har til alle tider været en af mænds største nydelser. indholdet af konflikten (i dette tilfælde noget med sund fornuft vs følelser) er også udspillet før og er mindre interessant end splittelsen i sig selv og dens placering i kulturel kontekst.

 30. Af Torsten Taagefeldt

  -

  Jeg synes det er forbavsende så hård kritikken egentlig er af de tre lykkelige kvinder – herregud de har fundet en PR- og salgsmetode, der virker glimrende for dem og så er der en række mennesker, der har et behov som kvinderne er lykkedes med at afdække og imødekomme – det kan jeg altså ikke få specielt ondt i r…. af. Hver eneste dag sælges produkter, koncepter og idéer, der holder endnu mindre vand en millionøsemetoden og vi reagerer ikke særligt på det. Men her er der godt kommet gang i debatterne på hjemmesider, webblogs og sågar i den danske statsradiofonis P1, som tog emnet op i går.

  Det er et meget tyndt indholdsmæssigt produkt pigerne sælger – jeg har læst bogen men ikke været på et kursus, men så er det altså heller ikke værre. Hvis nogen kan få glæde i deres liv ved at betale kr 1500 for at komme til et foredrag, så dem om det – voksne mennesker må gøre hvad de vil så længe de ikke skader andre og jeg må gentage at jeg altså ikke kan blive særligt forarget over et koncept, der prædiker lykke, smil og held.

  PS: Og hvis I tror dette her kun appelerer til kvinder – så tror jeg I skal revurdere opfattelsen – jeg tror de tre lykkeridere henvender sig til kvinder fordi det er en smallere målgruppe som er nemmere at tale direkte til men budskabet er vist universelt rettet – prøv f.eks. at overveje hvem i familien der køber lottekuponer eller som tror de kan købe verdens bedste bil og få flere penge for den, når de en dag sælger den….

  PPS: Jeg er iøvrigt skyldig i at have gennemført kurser (som konsulent) hvor et af hovedbudskaberne var at man skulle tænke mere positivt end negativt – ups!

  Venlig hilsen

  Torsten Taagefeldt
  http://www.totem.dk

 31. Af severine robedat

  -

  Jeg vil bare tilføje at de eneste som bliver millionøse er Christin og Kirsten!
  Jeg har været til kursus hos dem: en dag for kr.12500, vel troende at for dette beløb jeg vil få noget seriøst undervisning…men nej, det var så useriøst og jeg fik (næsten) ikke noget ud af det, i hvert fald ikke noget der svarer til kr.12500,-

  så hvis vejen til millionerne er at tage mange penge for dårlig workshop, ja det kræver ikke ret meget arbejde, men sådan ønsker jeg ikke at køre mit firma.

  http://www.latelierpilates.dk

 32. Af severine robedat

  -

  jeg hørt Anne Sophia med Christine Elveig på P1, og vil gerne tilføje at dem der bliver millionøse, uden tvil er Christine og Kirsten
  Jeg har været på et kursus for kr.12.500 hos dem (en dag) og syntes slet ikke at jeg fik noget for denne penge. Så jeg er fattigere, men de er rigere:-)
  Bare for at understrege at det er slet ikke seriøst nok det, de tilbyder når man er iværksætter. Til denne pris forventer man meget mere.

 33. Af Tine V

  -

  ASH – du gjorde det godt i P1 debat, men du argumenterer for den sunde fornuft, mod et velafprøvet forretningskoncept – det eneste, der til alle tider og i enhver civilisation har virket hvis man vil være rig i en fart: Lav din egen religion og sørg for at omdrejningspunktet handler om at få dine disciple til at punge ud.

  Jeg synes sådan set at Christine Elvig var ret underholdene som profet for den rette tro (smiler), da programmet var færdigt, sad jeg jeg tænkte Scientology eller Moon eller noget andet småsært sekterisk.

  Alene metodens totale ufejlbarlighed – den kunne jo næsten skabe fred i verden – afvisningen af at man da på nogen måde udnytter svage sjæle, de kan jo bare sige nej – de har jo deres frie vilje (indtil Elvig og co. får gaflet dem :-))
  og hvis/når det ikke virker er det jo selvfølgelig fordi de ikke VIL.

  Intet mindre end genialt, hele konceptet er jo kørt frem på det, der er nutidens trosbekendelse; jeg skal blive/være rig og lækker og Gud det er mig selv.

  Det eneste der skuffede mig ved den gode Chritine er hendes manglende mod – hvorfor ikke sige at død og ulykke er folks egen skyld og at en kernesund millionøse aldrig ville træde ud foran en lastbil eller drukne i en tsunami når det nu er det hun mener.

 34. Af Spørge Jørgen

  -

  Jeg fik så ikke helt fat på, hvorfor de 3 millionøser er forbilleder, som man burde lytte til?

  Hvad er det lige præcis, de har haft økonomisk succes med i deres liv – udover at lave kurser om, hvordan man får succes?

  Selvbedraget virker vist godt for millionøserne selv – de tjener jo pengene – men kursisterne møder den kolde virkelighed. Medmindre de også kan slå sig ned som succes-coaches, få tilhængere og tjene penge, som så igen kan.. Det er rent pyramide spil.

 35. Af Nanna G

  -

  Hvis det ikke var for denne debat, tv-indslag mm, havde jeg næppe opdaget millionøserne. Men nu har jeg været inde og besøge deres side og er rigtig glad for at der findes sådanne positive energifyldte mennesker her til lands, så det var da en god overraskelse. Stor respekt for disse kvinder – den positive energi, som de har og får frem i andre, har vi alt for lidt af i Danmark! 😀

 36. Af georg christensen

  -

  Når man stikker millionøse “Måsen” frem, kan man kun forvente et klap i (måsen), hvis denne har værdi. Hvis ikke , så bliver den vare let og elegant overset.

 37. Af Ib Staal

  -

  Jeg eferlyser stadig nogen, der har fået konkrete resultater, dvs en god forretning op og stå ved at bruge millionøseconceptet.

  Nå ikke, ja, så må man da håbe, det er fordi, der er gået gang i forretningerne …..

 38. Af Per Frederiksen

  -

  Vi lever i idioternes tidsalder. Dette koncept minder mig om Mads Christensen, den såkaldte “Blærerøv”, der vælter sig i luksus og krimskrams tjent på ikke at have nogen som helst kompetencer – og sælge dem til en høj pris… Jeg har læst artikler skrevet af ham, og set udesndelser, hvor han medvirker – bull shit fra ende til anden, og han er ikke ekspert i noget som helst. Det har gjort ham rig og berømt!?!?!?

  Det kan lade sig gøre, fordi, der er nogen som køber den.

  De tre kvinder er kvikke nok. De sælger sludder og vrøvl i flot indpakning. Den slags har altid fandtes. Om de selv har det godt med at være plattenslagere og tørre røv på selvusikre mennesker er nok en anden sag.
  Det kræver en vis småpsykopatisk adfærd og klar mangel på forståelse for andet end egne behov. Kort sagt, man skal være lidt syg på øverste etage…

 39. Af Per Frederiksen

  -

  @Nanna G
  18. juni 2010 kl. 15:59

  Jamen, så lad dig da bare blanke af af dem…

 40. Af Per Frederiksen

  -

  I Danmark har vi en vis fascination af psykopater, hvis de er rige, velklædte eller berømte. Stein Bagger, Anders Fogh m.fl. slap alle afsted med deres fup og svindel, fordi de kendte det vigtigste kneb, at indpakningen skal være i orden.

  Småpsykopaterne, de almindelige asociale småsvindlere, dem hakker vi til gengæld løs på med det samme.

 41. Af Mine seneste bookmarks (13.06.10 – 19.06.10) | Morten Gade

  -

  […] » Når man stikker millionøsemåsen frem… – blogs.berlingske.dk: (bizart millionøsemetoden ) […]

 42. Af Kristine Nielsen

  -

  Hold da op hvor en masse negative mennesker. Og hold da op hvor er der mange, der udtaler sig om noget, de ikke ved noget om. Jeg kender ikke til millionøsemetoden, men jeg kender til positiv tankegang, The secret og loven om tiltrækning. Og mens i har siddet og brokket jer og fundet på smarte ord og vendinger, så er der rullet 12 mio. kr. ind på min konto – uden, at jeg har arbejdet for dem. Så held og lykke med at dyrke Janteloven i “den virkelige verden”.

 43. Af WEDDING CAKES http://pinterest.com/pin/150166968797477050/

  -

  loved your site, guys feel free to check my wedding cakes pics

Kommentarer er lukket.