Derfor deler unge kvinder seng med så mange

Af Anne Sophia Hermansen 65

”Så mange deler unge kvinder seng med,” lyder overskriften på en artikel, der konkluderer, at unge kvinder i dag er betydeligt mere seksuelt aktive end i 1960erne og 1970erne. Ifølge en undersøgelse fortaget af Lloyds Pharmacy har en kvinde på 24 år gennemsnitligt haft 5,65 sexpartnere, og det er mange i forhold til for 30 og 40 år siden, hvor antallet lå et sted mellem Den Eneste Ene og lidt on the side. 

3.000 engelske kvinder er blevet udspurgt om deres sexvaner, men Lloyds Pharmacy nøjes ikke med det. Med undersøgelsen ønsker de også at fortælle os om sex og sikkerhed og lige informere os om, at den seksuelt overførte HPV-virus er en af de væsentligste årsager til livmoderkræft. Interessant, at sex skal have en bismag af sygdom, men Lloyds Pharmacy forskåner os dog for vækstkurver over kønsvorter, abortstatistikker og opgørelser over enlige mødre på overførselsindkomster.  

De har ikke undersøgt antallet af unge mænds sexpartnere, og derfor står det hen i det uvisse, om den også ville have været ledsaget af tilsvarende formaninger om HPV-virus. Måske, måske ikke. 

Læst uden protestantisk etik handler de 5,65 sexpartnere ikke kun om, at kvinder har flere sexpartnere end deres mor og bedstemor, men nok også om, at de står mere ved deres seksualitet. At der ikke er noget pinagtigt eller tabuiseret over at vedgå sig, at man ikke var jomfru, da man mødte sin næste kæreste. Den opmuntrende statistik burde næsten høre hjemme i enhver feminists grønspættebog ved siden af opgørelser over løn og antal kvinder i ledende stillinger. 

Undersøgelsen er dog ikke så interessant som den lavet af det engelske magasin More tilbage i december 2008. Den viste, at mens 21-årige mænd gennemsnitligt har syv sexpartnere, har jævnaldrende kvinder ni. Mere end halvdelen af dem, altså kvinderne, har ikke været forelsket i deres første sexpartner, og kun 1/3 mener, at det er afgørende at have følelser for den, de går i seng med. 

Meget tyder på, at kvinder ikke længere elsker én enkelt mand – eller som i 1960erne: 1,67 mand – men mere elsker som en mand. Eller bare har fået et sexliv og et kærlighedsliv, og at de to ikke nødvendigvis har noget med hinanden at gøre. I al fald ikke i de unge år og lad os være ærlige: nok heller ikke i de lidt ældre, hvor antallet af sexpartnere ligger et sted mellem, hvad der kan tælles på en hånd og en mindre folketælling.

65 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Dyremose

  -

  Jo statistik er noget underlig noget. Hvis mænd i gennemsnit har 7 partnere og kvinder 9, og alle er 21 år, så må kvinderne jo have haft sex med mænd over eller under 21, for at tallene kan gå op. Ser man bort fra homoseksuelle, vil hver mand have sex med nøjagtig en kvinde, så gennemsnittet må jo være det samme for begge køn, overordnet set. Hvis en kvinde har sex med flere mænd på samme tid, må det stadig tælle som forskellige partnere. Så i gennemsnit, over hele linien har mænd og kvinder samme antal partnere. Derimod kan det være noget mere ulige fordelt, således at nogle individer af hvert køn måske har forholdsvis mange af de samlede forhold. Foreksempel vil jeg tro at ret så mange af de 1.67 gennesnitlige partnere for kvinder, var koncentreret i Frøstruplejren i starten af 70´erne, og i det hele taget blandt den tids blomsterbørn.

 2. Af Torben jensen

  -

  Jeg synes det er dejligt, at det bliver mere og mere acceptabelt, at kvinder i dag dyrker sex til højre og venstre, de har jo den sexuelle magt. Lad kvinder leve i det frie, kommercielle, sex-mediekaos – så kan man som fyr langt om længe, slippe for at tage stilling til nutidens frie kvinder, som efterhånden har mistet deres prinsesse-uskyldighed.

 3. Af Jaszon Piterski

  -

  Hvad kan en person er interesseret i, hvad danskerne gør i sengen, er din virksomhed og ikke
  du nødt til at fortælle hele verden.

 4. Af LP Lorenzen

  -

  Det er kvinderne, der ska’ styre verden. Ja, har de ikke altid gjort det? I min verden er kvinden kongen. Antagonistisk. Arbitrær. Anderledes. Mystikken. Mørket. Muligheden. En ambition for min stræben, hvor vejen er mere frugtbar end målet. Hotel California. You can check out any time you want but you can never leave.

 5. Af j nielsen

  -

  @Dyremose

  re. statistik.

  Udlandsrejser. Danske piger er eftertragtede. Det er danske mænd ikke.

 6. Af Flemming Dyremose

  -

  Ja det kan godt være du har ret, Hr. Nielsen. vi har måske en lidet erkendt eksportvare i natural erotik. Det er jo ikke så sært at danske kvinder er eftertragtede, de er jo ret frigjorte. Men hvad gør at danske mænd ikke er eftertragtede? Hvad siger Frk. Hermansen mon til det? Er udenlandske mænd mere attraktive end danske ? Hvis det går på erotik, er det så et spørgsmål om udseende, holdning eller indhold??

 7. Af Jakob Fredensborg - Rasmussen

  -

  @ Mikael Sjøberg

  Sandt, massemedier spiller slevfølgelig en rolle, men at direkte tilskrive den, i bloggen, omtalte udvikling udelukkende til /(sorte) rappere er simpelthen ikke sagligt.

 8. Af bjørn sørensen

  -

  Hvor promiskuøse kvinder er hænger sammen med deres sociale ophav. I england vokser hver fjerde barn op med en enlig moder på velfærd og over halvdelen af dem har aldrig boet sammen med en mand. Dårligt uddannede fra sumpen uden anden udsigt end et lavtlønsjob vil være bedre stillet som enlig moder på velfærd, sådan fremmer velfærdssamfundet at børn vokser op uden fædre og det er ikke ualmindeligt at de får 3-4 børn med forskellige partnere generation efter generation. Disse “welfare amazoner” er blevet bekostelige for samfundet når således 25% af børnene er fremtidige velfærdsklienter. Tilsvarende foregår i DK. Promiskuitet har altid ført til sædernes forfald, fattigdom og elendighed. Forhorede kvinder mister deres ukyld og charme. Fortryllelsen går fløjten.

 9. Af Camilla Langberg

  -

  Hvorfor er danske mænd “ikke eftertragtede”? Måske hænger det sammen med, at de fleste er nogle bondeknolde uden de manerer, der forsøder livet (også) for kvinderne. F.ex. at holde døren, almindelig opmærksomhed og først og fremmest at kunne lytte til kvinderne med ægte interesse.

  Det er jo ikke alle, der forstår at “spille på en cello”, et fintfølende og kompliceret instrument, der kræver en vis raffinerethed for at yde det sublime.

  “A latin lover” foretrækkes. Han har den blanding af maskulinitet og elskovshåndværk, danske mænd mangler. Han “kommer ikke selv” før kvinden har nået højderne.

  Se det er jo en anden historie.

  Danske mænd er efterhånden blevet de rene stik-i-rend-drenge for kvinderne. Ikke just befordrende for et gensidigt spændende erotisk liv.

 10. Af Flemming Dyremose

  -

  Ja det ser jo ikke lovende ud for Danske mænd. Men “things are the way they are”, Så Danske piger må jo så få importeret nogle mandlige latinoer. Hvis det er mænd fra Grækenland, Italien og Spanien, så er det jo så heldigt at det er indenfor EU, hvor der er fri bevægelighed også for den slags kapital. Det er lidt pudsigt at kvinder nu efterspørger mænd med en adfærd fra en tid hvor kønsrollerne var mere i mandens favør. Hvorvidt sydlandske mænd er så erotisk opmærksomme som du oplever dem, er nok noget der bedst bedømmes på baggrund af svar fra sydlandske kvinder.
  Jeg gad nok vide om der ikke bare er nogle enkelte danske kvinder som mere har lyst til en mand der er en ligeværdig partner, og som sætter mere pris på gensidig personlig udvikling og fælles udforskning af virkeligheden, end at dørene automatisk åbnes, og stolene flytter sig.
  På en eller anden måde lyder det for mig som om Camilla Langberg i bund og grund efterspørger det hun håner danske mænd for at være, nemlig tjenende ånder.

 11. Af Camilla Langberg

  -

  Kære Flemming Dyremose.

  Nej, jeg efterlyser ikke tjenende ånder, men en gensidig opmærksomhed. Nej, jeg efterlyser ikke latinoer, men noget af det, de kan, kunne vi nok lære noget af. Nogle danske mænd ved, hvordan det kan være, men det er vist ikke særlig udbredt.

  Jeg tænker på, hvorfor det er så svært for mange at blive gravide i dag. Har det bl.a. have noget at gøre med, at “jagten” er blevet for nem? Rent psykologisk.

  MVH

 12. Af Camilla Langberg

  -

  PS. Det, jeg kalder “tjenende ånder”, har slet ikke noget at gøre med den manglende opmærksomhed overfor hinanden. – Jeg ved, at f.ex. franske kvinder kan føle sig helt fortabte udenfor Frankrig, fordi mændene ikke har dem “på radaren”. Det handler om, at lægge mærke til det andet køn først og fremmest. En glæde i hverdagen. Men når vi snart allesammen daldrer rundt i store flade sko og skal udføre de samme funktioner både på arbejdet og i hjemmet, så går der måske noget tabt. Men OK, det er da dejlig praktisk, at man hjælper hinanden. Man kan åbenbart ikke få det hele her i verden.

 13. Af Flemming Dyremose

  -

  Tja – jeg ved ikke rigtig Camilla. Jeg har på fornemmelsen at vi alle har en tendens til at forfalde til kliche agtige forestillinger om hvordan det perfekte forhold er. Hvordan den kliche ser ud afhænger mest sandsynligt af hvilke drømme og forestillinger vi hver især har om hvordan vores tilværelse skal forme sig. I bund og grund har jeg intet imod at kvinder der gerne vil leve en romantisk tilværelse med velklædte hensynsfulde mænd omkring sig, der konstant giver dem opmærksomhed, får sig sådanne mænd. Det handler vel om at man først og fremmest får det der passer til en, så man tilsammen skaber rammer om sin tilværelse der giver mening og tilfredshed.
  Vi er forskellige, og det er ikke det samme vi ønsker os. Jeg ville hensygne i et forhold hvor alt drejede sig om at indrette sig i bestemte kønsroller, og hvor der var så meget fokus på at man havde den rigtige adfærd, og gjorde de rigtige ting. Derfor ønsker jeg mig naturligvis heller ikke en kvinde der sætter pris på dette. Jeg er generelt mere fokuseret på hvad der sker inde i hovedet på både hende og jeg selv, og det er først og fremmest samspillet mellem på den ene side verden uden for os, og på den anden side vores evne/mulighed for at fortolke den, der optager mig.
  Det rigtige problem, tillader jeg mig at gætte på, er at vi er så forskellige, og samtidig så mange, at de fleste af de potentielle partnere vi møder, falder for langt fra stammen. Hvis vi forestiller os at gennemsnitlig 2 % af det andet køn er et perfekt match, og at vi er nødt til at lære et andet menneske ret godt at kende for at finde ud af at om vi passer sammen, så ser det allerede meget håbløs ud. Jeg tror ikke ret mange kommer rigtig tæt på 50 forskellige fra det modsatte køn (og jeg mener ikke fysisk tæt). Så alt for ofte vælger man ud fra at det er det bedste af kendte muligheder, uden at have mødt muligheden. Hvis det er mindre end 2 %, begynder det at blive endnu mere usandsynlig at finde et match. Man kunne meget nemt forestille sig at det for nogle mennesker er meget nemmere end andre, fordi nogle har strengere krav end andre. Jeg har tit hørt om mænd der finder en kone i thailand, fordi de mener at disse kvinder har bedre egenskaber som partnere end Danske kvinder. Men jeg tvivler på at det har noget med nationalitet at gøre, men mere drejer sig om at hvis vi leder efter sjældenheder, er der stor chance for at vi giver op før vi er i mål. Leder vi for eksempel efter en kvinde som ikke skændes med én, så kan det muligvis synes som om man har fundet den rette, når kvinden taler et sprog man ikke forstår. Det kunne jo også være at latino elskeren holdt op med at flytte stole, og holde tilbage, når brylluppet var overstået, børnene født, og livet mere kom til at handle om hvem der skal lave maden, rydde op og gøre rent.

 14. Af Sexy Sadie

  -

  Jeg elsker danske menn. Ha en god helg.

  Hilsen Norsk kvinne.

 15. Af Ole Madsen

  -

  Alle kvinder bør altså foretage et keglesnit. Keglesnit er ifølge sundhedsportalen http://www.sundhedslex.dk/keglesnit.htm et kirurisk indgreb, hvor det kegleformede væv sidder i livmoderhalsen. Et keglesnit kan hermed diagnosticere, helbrede og forebygge celleforandringer i vævet. Dette er vigtigt i forbyggelsen af livmoderhalskræft.

Kommentarer er lukket.