Kvinder – det nye tabu?

Af Anne Sophia Hermansen 191

Påstand: Hvis vi sammenligner TV2-programmerne ”Dagens mand” og ”Den nøgne sandhed”, springer det i øjnene, at mens det er helt legitimt at kritisere mænd, er det tabubelagt at kommentere kvinder.

Scenarium 1: Et panel af kvinder vurderer råt for usødet de mænd, de præsenteres for i datingprogrammet ”Dagens mand”. Udtrykket ”du er ikke min type” efterfølges – med stolthed – af brutale begrundelser, vi plejer at forskåne hinanden for, eksempelvis ”fordi du er for klam/bøsset/fed/selvfed/usexet/gammel” (dvs. over 30 år) etc. Kvinderne siger, hvad de tænker – og heri består en stor del af underholdningsværdien.

Scenarium 2: Omvendt er det vist de færreste, som ikke har taget sig en morfar under TV2-showet ”Den nøgne sandhed”. Kedeligt er det at se et panel af ellers interessante mænd sige ting, vi alle ved er løgn. For eksempel at det er sex nok at se sin kone amme, eller at kvinder i virkeligheden kun er dårlige til at finde vej. De fleste af os ved, at der er ret mange andre ting, som kvinder klassisk er dårlige til, en af dem er at tage imod kritik, en anden er at grine af sig selv.

Tager vi programmerne for kulturelt pålydende og laver en grov generalisering, aftegner der sig et billede af et særdeles privilegeret kvindekøn, som tager sig retten til at kritisere, men sjovt nok selv er undtaget for kritik.

Vi ser det også i andre sammenhænge, f.eks. i diskussionerne om kvinder og bestyrelser, hvor vi stadig mangler at høre, hvorfor kvinder, der aldrig har haft lederansvar eller har prøvet at drive en virksomhed, skal ind i bestyrelser og rådgive om netop ledelse og virksomhedsdrift. Selvkritikken mangler, men mænd er da selvfølgelig idioter, fordi de lukker os ude. Tja, bum.

Den eksklusive følsomhed omkring kvinder gengives desuden i reklamerne, der i stadig højere grad caster mænd i traditionelle kvinderoller, f.eks. som den, der laver mad eller gør rent i hjemmet. Havde vi set en kvinde i gang med jordens nok kedeligste stykke arbejde, ville vi have kritiseret reklamen for at være altmodisch, degraderende og patriarkalsk undertrykkende, men nu – ahhh, hvor er det inspirerende at se ham skrubbe løs på alle fire.

Alt sammen tankevækkende og yderst bekvemt set fra en østrogen udkigspost. Det kunne ligne enhver kvindes drøm, der her kulturelt er ved at gå i opfyldelse med den bonus oveni hatten, at vi ikke behøver græde for at få ret længere. Vi har det bare. Hurra!

Måske er det i virkeligheden den nøgne sandhed om kønnene anno 2010, ikke mindst i ”Den nøgne sandhed”. Men vi kommer til at vente forgæves på at høre en mand sige det, og det kunne være fordi, kvinder er det nye tabu.

191 kommentarer RSS

 1. Af Jacob Holm-Jørgensen

  -

  Sludder!
  Kvinder er ikke det NYE tabu.
  Jeg er 37 år, og så længe jeg kan huske har det været helt i orden at kritisere mænd for at være mænd, men uacceptabelt at kritisere kvinder for at være kvinder.
  Hvem kan fx huske en “gør det selv”-reklame med en mand som ikke var uduelig? Hvem kan huske en “gør det selv”-reklame med en kvinde som var?
  Det er fint at være feminist (kvindechauvinist), men uacceptabelt at være mandschauvinist (maskulinist).
  Det eneste nye er at Anne Sophia Hermansen har opdaget forskelsbehandlingen

 2. Af Rikke Nielsen

  -

  Og vrøvl…..

  Jacob, der er absolut ingen forskel.

  At du synes der er en forskel gætter jeg på er, fordi du føler dig mere ramt af den kritik der er rettet mod mænd, og med rette selvfølgelig, eftersom du selv forsøger at være én af slagsen.

  Ligeså for kvinder……

  Dit eget indlæg bærer da også præg af en del kritik ligesom de fleste indlæg på denne tråd – du kritiserer selvfølgelig heller aldrig kvinder i venners lag 😉

 3. Af Nanna G

  -

  Husker i reklamen for noget wc-luftfrisker, hvor der siges: “Hvad siger dit toilet om dig?” Jeg opfatter den som møntet på kvinder sådan at hvis toilettet lugter, så falder det tilbage på kvinden. DEN reklame synes jeg er respektløs, især overfor kvinder, men også generelt.

  Jeg husker også en anden latterlig reklame for wc-papir, hvor kvinder også blev fremstillet på en underlig måde – som nogen, der gik op i den slags. Også den var ubehagelig.

  Lokumspapir og hvordan der dufter/lugter på et lokum er åbenbart et kvindeanliggende!

  Ligeledes hader jeg reklamen for et mundskyllemiddel, hvor der vises et billede af en tilsyneladende ren hvid båd. Speakeren (mandlig) siger at HUN (båden) ser ren ud, men i VIRKELIGHEDEN ikke er det, hvorefter man får besked på at bruge mundskyllemiddel…

  Her vises så en mand, der bruger det. Men at båden omtales som HUN giver associationer til en kvinde og det insinueres ligesom, at vi kvinder måske synes rene, men måske ikke er det i virkeligheden.

  Denne underliggende tone om at kvinder er URENE kender vi fra religionen og den har meget at gøre med mænds kønsforskrækkelse.

  Der er også mange reklamer som insinuerer at kvinders underliv kun er perfekt rent og med rette duft, såfremt man bruger dette eller hint produkt.

  Der er sikkert også mange reklamer, som mænd kan føle er lidt mærkelige. Så det er bare at sige frem og komme med eksempler, så der kan skabes mere opmærksomhed om dette.

  Mandschauvinistiske eller kvindechauvinistiske reklamer kan godt være sjove. Det skal der selvfølgelig være plads til.

  Hvor grænsen går mht. anstødelighed holder forbrugerombudsmanden Henrik Øe en høring om pt. Man kan jo skrive til ham, hvis man har lyst…
  Alle husker nok div. Cult-reklamer, JBS-undertøjsreklamen… sexistiske, grænseoverskridende osv…
  😉

 4. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Selv om Madelaine Albright har besøgt ‘Albrigth-gruppen’ her i landet, så kan hun stadig ikke tages til indtægt for deres gøren og laden.

 5. Af Jørgen Petersen

  -

  @Jacob Holm-Jørgensen

  Selvfølgelig kan vi mænd ikke tillade os at kritisere kvinder, for så er vi ikke nogen gentlemen.

  Kvinder er nogle nærtagne hystader. Hvis vi mænd siger det mindste pip, så er vi ikke gentlemen. Men en feminist tilstræber jo ikke at mænd skal være en gentlemen, vel? Vi skal jo være lige, dvs. kønsløse.

  Feminismen og kvinders logik generelt, er som et buffet tag-selv-bord. Kvinden udvælger det hun bryder sig om, og lader resten ligge.

  Men livet er ikke en buffet hvor man selv kan være kræsen op plukke det ud som man vil.

  Livet lægger de udfordringer på ens tallerken som livet selv vælger.

  Ja, og hvad gør kvinder når livet planter diverse udfordringer på tallerkenen? Præcis som børn ville gøre det, – skovler det uønskede over på fars tallerken.

  Så må far spise diverse kameler.

 6. Af Bjørn Sørensen

  -

  Jeg refererer til Melanie Phillips bog “The Sex-Change Society”. Hun er englænder er journalist og forfatter og har skrevet en del bøger om kvindekampen fra 1800 tallet og op til idag. Melanie Phillips har lige været i DK og fået tildelt en pris, hun er en kvindelig intellektuel som har sine meningers mod. Den omtalte bog er i høj grad baseret på studier i den angelsksiske verden. Den er rig på kilde henvisnininger ca. 500 så det er ikke det rene luftkastel. Den er også en kritik af den kvindeforskning hvor man har manipuleret og fiflet med resultaterne på samme måde som er kommet frem omkring klimaskandalen med fusk og sjusk. For når ideologi, pseudo-videnskab og særinteresser blandes sammen til en farlig cocktail så går det galt. Denne bog er en øjenåbner men det kan være at vi skal vente endnu 10 år inden virkeligheden tages alvorligt her i lidenlund.
  Og til Nana vil jeg gentage at i den angelsksiske verden er volden et ligebyrdigt fænomen.
  Hvorvidt de danske undersøgelsesresultater er sandfærdige eller manipulerede kan jeg ikke udtale mig om. Men hvis det viser sig at kvindesagsforskerne er lige så manipulerende som klimaforskerne, så er der behov for reevaluering.
  Jah- hvad er det så, jeg vil tilføje med mit indlæg? At der er megen svindel og humbug til i denne verden og at det som fremlægges som forskning kan være manipulerede resultater for at fremme en politisk dagsorden. Jeg er bange for at der er feminister som er skyldige i sligt.

 7. Af Nanna G

  -

  Birgit

  Det er muligt! Hun har udtalt:

  “Der findes et særligt sted i Helvede til kvinder, der ikke hjælper hinanden”

  Og så er det bare en vittig sjæl spørger om hendes “disciple” mon så kan se frem til en plads i himlen…
  😉

 8. Af Nanna G

  -

  Bjørn

  Bare til orientering: nu er det ikke feministerne, der skriver kriminalstatistikken!
  😉

 9. Af Jørgen Petersen

  -

  @Bjørn Sørensen

  Du har ret.

  Kvinder er mig ret beset lige så voldelige som mænd. Og hvis kvinder tror de kan slippe afsted med det, hvilket de jo ofte ikke kan, især når mænd slår tilbage.

  Hvorfor er kvinder dumme nok til at slå på mænd, når de ved at mænd har en større muskelmasse og reagerer hurtigere?

  Må mænd ikke forsvare sig? Skal en mand blot sige ja tak til et par på kassen? Det går imod enhver mands instinkt blot at stå og tage imod. Men det er jo måden at ramme manden på, fordi selv i selvforsvar vil en mand stå svagt i det juridiske system, fordi politi, advokater og dommere nægter at tro, at en kvinde angriber en mand. Men det gør de altså, og flere end man tror.

  Kvinder udøver ofte grov psykisk tortur på mænd, men vores retssystem kan ikke takle psykisk tortur, selvom Amnesty International har påvist at den psykiske tortur ofte kan være værre end den fysiske tortur.

  Det er meget “in” og populært at være medlem af “vold mod kvinder”, men kvinder tillader sig ting, og overskrider grænser som de bør holde sig fra.

  En medvirkende faktor til at kvinder har så svært ved at forstå når de overskrider grænser, er det faktum at mænd ikke må kritisere en kvinde.

  Det er tid til selvransagelse blandt kvinder, men jeg tror det næppe vil ske her i Vesten.

  Når selv Anne Sophie Hermansen, personen som bringer denne blog på bane, mener at dette her er mandehørm, så kommer vi nok ingen vegne.

  Alt ved det gamle.

  Tja, skrønen om at det er synd for kvinderne, og at mændene er nogle voldelige krabater, lever videre.

  Siden jeg var barn, så jeg aldrig en mand slå en kvinde, men hold kæft hvor har jeg set kvinder banke løs på mænd med alle mulige ting, for så øjeblikket efter at ringe til politiet og anmelde manden for vold. Direkte løgn!

  Min konklusion er, at kvinder decideret spekulerer i at spille offerkortet og bruger politi som en manipulerende løsning. Det er måden hun kan ramme manden på. Virkeligt ækelt. Men en hel del kvinder spekulerer i at ramme mænd via provokation, og så er løbet kørt for manden. “Haps,” siger systemet.

  Selv i de situationer hvor der vitterligt er tale om at manden har begået vold, så vil man ved nærmere nærlæsning opdage, at der ofte er en forhistorie, og at kvinden har “skåret i manden” med sin infame kvindetunge.

  Rænkespil er meget typisk blandt kvinder.

  Jeg er ikke en sur mand, men jeg beskriver blot de klare tendenser jeg har set i mit liv.

 10. Af Jørgen Petersen

  -

  “Du har jo løjet,”

  siger Mohammed Solani til hende, hvortil hun svarer:

  “Ja, men hvis de finder ud af det. Hvis jeg går hen og siger, at det var falskt, så lukker de dem ud. Din bror kommer tilbage, og det gør de to andre også. Og så næste gang jeg kommer i en retssag, så tror de jo ikke en skid på, hvad jeg siger. Så er de ligeglade med, hvad jeg siger. Så får jeg en plet på straffeattesten, så kommer jeg på en institution.”

  http://jp.dk/indland/krimi/article1968203.ece

 11. Af Jørgen Petersen

  -

  @Nanna G
  @Hermansen

  Der er en hel del eksempler på at en dansk domstol ikke fælder dom baseret på de reele beviser, men på hvad politi, advokater og dommere mener er mest sandsynligt (baseret på deres egne fordomme).

  Det lyder ret utroligt at noget sådant kan ske i en dansk domstol, men sådan er det, og den slags fejldomme sker langt oftere end man tror.

  Føres der statistik på min påstand? Hvordan kan man føre statistik på en sådan påstand? Det er i sagens natur ret svært.

  Hvis en kvinde ringer til poltitet og anmelder vold, vil det blive registreret i statistikkerne. Hvis en mand ringer til politiet for at anmelde vold begået af en kvinde, så vil politiet le ad ham, og ikke tage ham alvorligt, og anmeldelsen vil ikke blive registreret.

  En dansk domstol behøver ikke at lade beviser råde. I ovenstående artikel fra JP var voldtægsbeviserne ikke væsensforskellig fra et “fredeligt” samleje og en påstået “voldtægt”. Og derfor måtte Mette Grith Stage genoptage sagen. Så tyndt er bevismaterialet for en domfældelse.

  Helt samme situation kan udspille sig ved en påstået “voldssituation”. Voldsbeviserne på legemsbeskadigelse kan i en del tilfælde være ikke væsensforskellig fra et “selvforsvar” hvor en kvind angriber en mand og en rigtig voldssituation hvor en mand har slået en kvinde. De knubs og slag en kvinde kan pådrage sig i en selvforsvarssituation ved at falde og ramme golvet eller ramme væg eller ramme noget andet, kan i en del tilfæde være ikke væsensforskellig fra samme grad at legemsbeskadigelse ved et reelt voldsangreb hvor knubsene er fremkommet af mandens slag uden at der var tale om selvforsvar.

  Derfor står og falder det ene og alene på kvindens udsagn, og hvad politi og dommer vil tro på (baseret på deres egne fordomme).

  Og man tror altid på at en kvinde ikke angriber en mand, men dette er en skrøne.

 12. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  @ Anne Sophia Hermansen

  Selv tak (tv-anmeldelsen, som det vist blev til) – og på spørgsmålet til mig:

  “ville du ellers kommentere noget omkring tabuiseringen af kvinders (særdeles eventuelle) fejl?”

  Jo – det vil jeg da gerne, men jeg var ikke klar over, at det skulle være et ligefrem TABU.
  Så jeg stillede mig selv det spørgsmål, om det er opfundet til lejligheden af dig, til dit essay her?

  Men – generelt sagt, så forsøger mænd da at være galante og respektfulde. Manden ER beskytteren, hvadenten vi kvinder vil det eller ej. Mænd vil hellere end gerne kvinden, de vil særdeles meget gerne deres egen kvinde men de bliver ofte mødt med for lidt og for ringe empati.

  Og så går de deres vej, eller indleder ikke nærmere med en konkret kvinde, de måske endog har påbegyndt et forhold til.

  Kvinder glemmer, at mænd også er mennesker – så jeg ser for mig de kvinder, der karskt postulerer det ene og det andet lige i synet på en mand.

  Mænd og kvinder kan naturligvis da ses at være lige lidt empatiske – og dermed usympatiske, også for en partner, hvor det i stedet bliver kampen for at overleve, fremfor at medleve –
  forstå hinanden og ikke stå på sin ret altid, for den har man naturligvis ikke.

  At man vil hinanden er at vise tillid og prøve at forstå den anden.

  Nu er jeg selv ret så reflekterende og glæder mig endog over at blive belært, hvis jeg mærker, at det bliver sagt på en venlig el ligefrem elskværdig måde – jeg skal da endog indrømme, at jeg er en sart mimose; men ikke mere end at jeg omgående siger fra privat og beder om kammertonen, hvis der skal kunne være noget befordrende for begge i en samtale.

  Så – det er el kan være hårdt arbejde at ville hinanden; men jeg tror, at det kan være umagen værd, at vise den anden den venlighed at spørge for at forstå, fremfor at postulere vildt og indædt. Såvel som jeg kan opfatte, at visse kvinder så lissom ind i mellem stikker manden en ‘god-bid’ – enten verbalt eller at han så må dit el dat, eller måske så kan være heldig, at jomfruen giver en omgang sex.

  Utåleligt – og kvinderne spiller på denne mor-rolle og har magten med børnene, såvel som hun tror sig uovertruffen i et og alt, i forhold til børnene, i forhold til manden – og nogen gange også i nærmest alt, der ellers er hans.

  Kvinder er på overarbejde – i stedet for at give plads. Og det er ikke det samme som ikke at sige fra og sørge for selv at være dækket ind i et forhold.

  Der er da ingen tvivl om, at mænd kan være nogle stor kvajpander, der ikke har set lyset –
  men nu er talen om kvinder, og jeg mener, at den ene part ikke altid har noget at skulle kunne sige den anden part på – seancerne er jo ofte to-sidige.

  Jeg kan ikke komme i tanke om dette med et evt. ligefrem TABU for mænd overfor det at kritisere kvinder. Andet end, at det da også drejer som om almindelig høflighed og dannelse mennesker imellem, hvis vi skal kunne lide at omgås hinanden.

  Og det gælder naturligvis også martnere imellem, at man taler ordentligt og respekltfuldt – især når man lærer hinanden små særheder el ligefrem svage punkter at kende.

  Det kræver faktisk endnu mere pli, om man vil det; men det er ikke det smame som ikke at sige fra overfor ‘den anden’ – men det er måden og indstillingen her, der bliver i hv f noget af det afgørende.

  Og – tilbage til TV-udsendelerne: Dagens Mand!

  Jeg vil tro, at disse finker også i længden vil tale sådan til deres ‘udkårne’ – finder én, der gider sådant.

 13. Af Nanna G

  -

  Jørgen

  Brug nu ikke en 15-årig piges historie til at generalisere om kvinder! I sådanne sager spiller svigtende voksenansvar og politiets ikke altid hensigtsmæssige håndtering af sådanne sager en stor rolle.

  Hvad angår den 15-årige pige, så havde hun sex med en dreng som betaling for en busbillet! Det er under alle omstændigheder ulovligt, så hun har retten på sin side uanset alt, så vidt jeg kan se.

  Du har ret i at drenge/mænd sommetider uberettiget kommer i klemme. Jeg har selv aktuelt deltaget i debatten om de fire drenge, som blev bortvist fra deres skole på baggrund af en forvrænget fremstilling af hvad der var foregået imellem de unge mennesker:

  http://gentofte.lokalavisen.dk/kommunalbestyrelsen-bakker-op-om-beslutning-i-skolesag-/20100126/artikler/701269653/1052

  Vold i parforhold er tegn på alvorlige problemer. Kvinder, som er meget hysteriske eller græder meget, har som regel også problemer, fx hvis manden er en hård og ufølsom type. Den slags er ulykkeligt og kan bunde i dårlig baggrund, psykiske problemer eller et dårligt samspil parterne imellem.

  Parterapi er blevet mere almindeligt. Det synes jeg er godt, hvis man kommer ud for noget sådant. Nogle par passer bare ikke sammen må man erkende. Så er det bedre, at de skilles, frem for at de er onde imod hinanden.

 14. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  @ Anne Sophia Hermansen

  Det var alt, jeg kunne ‘hitte på’ for nu; men jeg er altså ikke klar over, at det skulle være et egentligt TABU her – kun hvad alm. høflighed og evt. dannelse tilskriver, el da, at der ‘vælges fra’ – at det gider manden ikke spilde sin tid på, hvorfor han kort og kontant
  (hvis han kan se det) ridser hysteriet op – og sætter sin partner på plads.

  Det kræves nogen gange – og det kan gøres på en både elegant og for begge parter forståelig og dermed acceptabel måde.

  Sådan!

  Og – naturligvis også fra en kvindes side!

  Så – for begge overfor urimeligheder, som det ofte også er i forholdet til en partner! BHL

 15. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ligedan er humor påpeget, såvel som en vis selvironi kan give distance til tingene – og måske kan man grine ad sig selv, omend det ikke nødvendigvis er tilfældet el det samme –
  altså selvironi og det at kunne grine ad sig selv.

  Humor sammen, at kunne grine ad tingene og se de ofte bagateller, der udløser tingene, hvor de kører af sporet. Væsentligt, væsentlig for at komme videre på en rar og tillidsfuld måde sammen.

  Ak ja, vi må ønske os selv og hinanden, derude, held og lykke, med bestræbelserne da.
  Det være hermed gjort. BHL

 16. Af Nanna G

  -

  Jørgen

  “Hvis en mand ringer til politiet for at anmelde vold begået af en kvinde, så vil politiet le ad ham, og ikke tage ham alvorligt, og anmeldelsen vil ikke blive registreret.”

  Det tror jeg nu ikke, men i så fald kan der klages til overordnet myndighed samt Ligebehandlingsnævnet.

  Angående at kvinder kan finde på at angribe en mand fysisk:

  Det ved vi godt, men det berettiger ham ikke til at slå, udøve vold eller slå ihjel. Han må prøve at berolige hende og er problemet større, end han kan klare, kan han ringe 112 og tilkalde politiet, som er uddannet til at klare sådanne sager.

  Kvinder, som har været ofre for grov undertrykkelse og vold fra deres mænd siger samstemmende til andre, at de skal komme ud af sådanne forhold i tide, inden den onde cirkel bliver nærmest ubrydelig:

  http://nanna.urbanblog.dk/2009/11/26/ingen-kvinde-skal-g%c3%b8res-til-mandens-underhund

  Et ægteskab baseret på ulighed, fx fordi pigen som teenager gifter sig med en voksen mand, hvorefter hun bliver behandlet som et barn og ikke tillades at udvikle egne meninger, kan ende med vold eller drab og er ikke betryggende for kvinden, hvis manden har en undertrykkende adfærd.

 17. Af Jørgen Petersen

  -

  @Nanna G

  Dine svar viser for tabu belagt og fornægtende kvinders forhold er til dette emne og alvorlige problem.

  Vi kommer nok ingen vegne med dette tabu og skrøner om mænd. Det var nu ellers et godt initiativ af Hermansen. Men hermansen deltager i virkeligeden ikke i sin blog. Små-kommentarer hist og her om at bloggerens indlæg var “det mest humoristiske” og “mandehørm”, men egentlig ingen reflektion. Hermansen er en begavet kvinde, og det er modigt af hende at tage emnet op, men siger hun noget? Der har været nok med sobre indlæg, og flere spørger til Hermansens mening, men ingen får svar. Hvad siger dette? Det siger sådan set alt. Nanna G, du har bidraget med 50% af bloggens indlæg, og uden din deltagelse havde Hermansen nok slet ikke deltaget overhovedet.

  Du har ret i, at det altid er fordelagtigt at tilkalde politiet, hvis de altså gider komme. Dog kan det være svært at slippe ud af en tilspidset situation, og her taber manden altid, på grund af skrøner og fordomme.

  Politiet vil heller ikke acceptere at man som mand ringer for ofte. Politiet vil helst se blod før de kommer.

  Du kender ikke til problemets omfang, og jeg kan læse ud af dine svar, at du ikke rigtigt kan relatere til problemet.

  Alt ved det gamle.

 18. Af Jens Christiansen

  -

  @ Jørgen Petersen:
  Det siger sådan set alt. Nanna G, du har bidraget med 50% af bloggens indlæg, og uden din deltagelse havde Hermansen nok slet ikke deltaget overhovedet.

  Kommentar: Der er jo nogen, der nærmest sygeligt bliver tiltrukket af disse femi-emner på diverse blogs, som bier omkring en honningmad. Og det selv om de kører rundt i samme gamle skure som altid uden at opvise den mindste smule mental fleksibilitet. De må jo nærmest starte op hver morgen med at Goggle emnet, for at se om der er kommet nye bidrag til på diverse avisers netsider.

 19. Af Jens H

  -

  Jeg synes debatten på denne blog vidner om hvor lidt kvinder kan tage imod kritik.

  Kvinder forventer at blive opvartet. En mand kan lige vove på at sige noget. Sådan er det.

  Jeg kan ikke forstå hvorfor et sundt tænkende menneske kan hoppe på den der feministiske limpind?

  En af bloggerne sagde noget ganske rammende om de kvinder der hopper på den limpind:

  Det sørgeligste i livet, er dog at se en kvinde på tv eller ugeblad. Omkring de 35 40, fraskilt, enlig mor, single, godt job og et hærget blik og useende som en velholdt kvinde
  på 50. Fordi hun har jagtet en drøm, som ikke var hendes, men var hende påduttet af en samtid, som aldrig stopper op for at reflektere, men bare kværner derudaf.

  Åndsforladt og rastløs.

 20. Af Flora D. Møller

  -

  Noget kunne tyde på at Berlingske Tidende er
  ude på at kapre læsere fra ALT FOR DAMERNE.
  Herfra er kun læst en enkelt af fr Hermansens artikler,det var også nok, det var tåkrummende med den tøsede optagelse af kvinders småproble-
  mer–som tilsyneladende bliver ved og ved.
  Hvad er meningen –var det efter 60erne ikke
  meningen at stoppe alt det fnidder og tale om
  MENNESKER i stedet for denne barnlige opdeling og sondring i køn…
  Der er dog større problemer end uenighed om
  pasta-sauce og slagsmål om den fælles hårlak, eller hyr–? Bliv voksen fr Hermansen.

 21. Af Jens H

  -

  @Flora D. Møller

  “Der er dog større problemer end uenighed om
  pasta-sauce og slagsmål om den fælles hårlak, eller hyr–? Bliv voksen fr Hermansen.”

  – Burkaer, madpakker, hunderacer….så vil frk Hermansen da i det mindste være lige så voksen som politikerne på Christiansborg.

  …se det er et fremskridt, ikke Flora?

 22. Af Anna C

  -

  @Flora D. Møller
  Pt. har (hurtigt talt) 39 forskellige mænd og 18 forskellige kvinder kommenteret ASHs klumme, så det du kalder kvinders små problemer, er i høj grad også mænds.
  Jeg giver dig ret i, at der findes problemer som er større, det forsvinder de små bare ikke af, selv her midt i finanskrisen kan pastasaucen finde på at skille.

 23. Af Nanna G

  -

  Jørgen

  Tak for de pæne ord og en god debat!
  😉

  Også tak til alle andre – ikke mindst vor gode værtinde Anne Sophia!
  😉

  Jeg ser der stadig dryppes malurt i bægeret. Har desværre ikke tid til mere, men vær nu søde og opfør jer ordentligt mod hinanden…
  🙂

 24. Af Lars O. Andersen

  -

  Hej Anna C,

  det er fint at du på udmærket vis kan demonsterere over for os læsere at du også kan finde ud af at tælle. Det kaldes også for tællelighedens regime. Et er at kunne tælle – et andet er at kunne gennemskue repræsentativitet.

 25. Af Anna C

  -

  @Lars O. Andersen

  Jammen, det har du da ret i Lars. 🙂

 26. Af Gro Gunnarsen

  -

  Må indrømme at jeg sad og smågrinede lidt af det originale blogindlæg, men at grinet stivnede noget da jeg begyndte at læse kommentarerne.

  Det var dog en helt masse stereotyper der bliver stillet op i indlæggene, om både mænd og kvinder. Og en hel masse generalisering.

  Så vidt jeg er orienteret, er det blevet påvist at mænd og kvinder ikke er ens, og at mænd og mænd ikke er ens, og kvinder og kvinder ikke er ens. Det er noget med mængden af østrogen og testoteron fostret inde i maven er blevet udsat for, og dette niveau er meget forskelligt fra hver enkelt mand til den næste og fra hver enkelt kvinde til den næste. Derfor vil der også være mænd med flere kvindelige “værdier”, og kvinder med flere “mandlige”. samtidig med der vil være superfeminine kvinder og super maskuline mænd, og alt der imellem.

  Det gør dog ikke at kvinderne ikke er kvinder og mændene ikke er mænd, men det ændrer på hvor enkelt det er at generalisere henover.

  Selvf. er der også noget opdragelse der gør sig gældende, men nogle ting kan de enkelte mennesker ikke ændre på.

  Se f.eks. på mig og min lillesøster.

  Jeg er relativt logisk begavet, læser erhvervsøkonomi på universitetet, har i gennem hele mit liv blevet udskældt for min mangel for interesse og manglende evne til at rydde op og gøre rent, har altid sneget mig udenom at være barnepige fordi jeg ikke forstod børn osv. osv.

  Min lillesøster har altid HADET alle former for naturvidenskablige og logisk opbyggede fag, læser den dag i dag til pædagog, har altid haft en urimlig god sans for oprydning og at få ting til at se pæne ud, og er altid blevet overladt folks børn fordi hun har et urimlig godt greb på dem.

  Vi har modtaget den samme opdragelse. Men den ene er endt I jeres vurdering af en “rigtig” kvinde, og jeg er endt i betonfeminist grøften.

  Sjovt nok står det også sådan idag at min lillesøster har en kæreste med meget maskuline værdier, og jeg har en mere lidt mere feminine. På den måde komplimenterer man vel hinanden på bundlinjen set?

  Og nej, jeg går ikke ind for at kvinder skal have ret i alt, og mændene skal undertrykkes, eller omvendt.

  Tilgengæld går jeg ind for ligestilling, men tilføjelsen om retten til forskellighed.

  Og jeg tror netop det er retten til forskellighed som idag er problematisk. Vi har ikke lært hvordan man indgår i forhold hvor begge parter skal fungere på lige fod. Manden har traditionelt ret til nogle bestemte ting og kvinden til nogle andre, og hvis man vil have flere rettigheder end dem, eller mere magt, så må man også afgive rettigheder og magt. Folk skal lære at indrette deres forhold så begge parter er tilfredse. Eller så begge parter er mindst muligt utilfredse. For helt tilfreds bliver man jo aldrig når man skal forsøge at opdele alt der skal til for at fælles liv kan opretholdes. Ingen synes reelt set det er sjovt at vaske tøj eller rydde op, eller gå på arbejde når man hellere ville blive i sengen. Men nogen skal jo gøre det for at det fælles liv ikke skal ende i ruiner.

  Herhjemme er det da også pt. mig der står for oprydning, tøjvask, opvask osv. i det daglige. Det giver god logik. Jeg skriver bacheloropgave og har 4 timer om ugen på skolen, så jeg kan langt hen af vejen planlægge min tid så den passer med at få plads til de daglige gøremål. Min kæreste arbejder 37 timer om ugen, og har derfor ikke den mulighed for fleksibilitet jeg har. Og den måde at indrette sig på gør at den tid hvor vi begge er hjemme, kan bruges på hinanden eller på andet sjov, istedet for på daglige gøremål. Men han ved også at hvis vores situation ændrer sig, så ændrer fordelingen sig også, men lige nu er det den smarteste måde at indrette sig på.

  Men egentlig tror jeg at det generelle problem med os selv, og med omverdenens accept i forhold til hvordan vi indretter os, er at det hele stadigvæk er nyt. Vi har ikke vænnet os til hvad det vil sige at bo to mennesker sammen, istedet for kvinde og mand sammen. Enten hænger vi os I at kvinden bør gå hjemme, eller også hænger vi os I at hvis manden ikke tager opvasken præcis 50% af tiden så er det totalt mandchauvinistisk og mangel på forståelse fra hans side.
  Begge dele er jo forkert. Det kommer an på hvilke to mennesker som bor sammen. Det er vel på bundlinjen set de to mennesker der skal indrette sig sammen så hverdagen bliver mest mulig god og rar for begge parter. Hvis det så er ved at manden går hjemme og sysler med børn og det huslige og hans fritidsprojekt som forfatter, eller det er ved at kvinden arbejder halvtid, eller det er ved at begge arbejder fuldtid eller noget helt syvende, kommer jo ingen andre ved. Og det skal vi andre nok også blive bedre til at erkende. At der ikke findes nogen universel rigtig måde at indrette sig på, men kun måder som er rigtige for de enkelte par.

 27. Af Jens H

  -

  Jeg er træt af kællingesnak…

 28. Af Jens H

  -

  …kan Danmark tale om andet end kællingesnak…?

  Grufuld gyser om dansk økonomi

  http://politiken.dk/debat/signatur/article893292.ece

  “….Økonomisk ansvarlighed er en mangelvare i dansk politik.”

 29. Af Flora D. Møller

  -

  Kære Anna C
  Du er godt nok et vittigt stykke kvindfolk -angående Din bemærkning med at selv pizzasovs kan skille.
  Ved Du hvad–for det første fordærver for mange kokke maden.
  For det andet er der trick som bevirker at sovs
  ikke skiller.
  For det tredje–Matas skulle have en billig navlepiller.

 30. Af Flora D. Møller

  -

  Kære Jens H.
  Du kunne forære fr.Hermansen en navlepiller
  i rustfrit stål.
  Vi skriver ikke 68 mere—kønsdebat er yt
  –det drejer sig om mennesker og ikke om ALT
  FOR DAMERNE.

 31. Af Anne Sophia Hermansen

  -

  Flora, hvorfor mon du altid læser med, når det jeg skriver er så meget under dit niveau? Jeg tror, du elsker det (og husk: der er kommet nyt ALT for Damerne i dag. Enjoy).

 32. Af Anna C

  -

  “Jens H
  4. februar 2010 kl. 12:14
  Jeg er træt af kællingesnak…”

  Det virker ikke sådan, du er godt nok en flittig gæst her på siden.

  “Flora D. Møller
  4. februar 2010 kl. 13:50
  Kære Anna C
  Du er godt nok et vittigt stykke kvindfolk -angående Din bemærkning med at selv pizzasovs kan skille.”

  Tak for komplimentet.:)

 33. Af michael Rugaard

  -

  @Nanna G
  Du skrev:
  “Hvilke kvinder, som får indflydelse, handler ikke kun om, hvem der gider, men om hvem der kan spille på de rigtige tangenter i forhold til dem, der har magten.”

  Og?

  Det gælder også for mænd, så hvad er pointen?

  De rigtige tangenter er gode at spille på – både i musik og i ledelse. De forkerte fører som regel kun støj med sig.

 34. Af Nanna G

  -

  Michael

  Mænd bestemmer, hvad der er de rigtige tangenter, hvilket medfører ensidighed og at kvinder må agere på det mandsdominerede samfunds præmisser.

 35. Af Lars O. Andersen

  -

  @Miss Sophie:

  “Lars O. Andersen:
  Du skriver, at kvinden skifter den lårkorte ud med søndagstøj, når først hun har manden i nettet. Sikke en generalisering, men de gange jeg har set det samme, er det efter manden i årevis har slasket rundt i skovmandsskjorte og hængerøv.”

  Hermansen: Ja, det skriver jeg – da jeg har set tendensen mange gange. Det kan da meget vel være at der er tale om en generalisering (hvortil, der altid findes undtagelser i større eller mindre mængder), men jeg forsøger da bare at holde mig tro mod stilen i denne genre. Jeg forstår da slet ikke en ellers voksen kvinde, der selv opdeler mænd efter en simpel dikotomi (pudlerne og så de andre, eller hvordan det nu var) kan blive forundret over andre folks generaliseringer.

 36. Af Nanna G

  -

  “Han havde tænkt sig en blomstrende kone”…….. “og hans kone blomstred alt for tidligt af

  Det sku´vær´så godt og så det faktisk skidt”

  Sangen om Larsen

  http://www.youtube.com/watch?v=wzFgN0DVfkk

  Stakkels Larsens KONE!
  😉

 37. Af Nina B

  -

  Du har fuldstændig ret, ASH! Det har altid været – og er fortsat – kvinden, der har førstevalgsret. Hende, der godt må bruge penge på dyrt tøj og luksus, som skal have den gode seng i feriehytten, som har lov til at klynke og være træt … (vel at mærke med al stiltiende accept fra omgivelserne) … og som samtidig godt må gøre åbenlyst nar ad sin mand, når han ikke kan huske hele indkøbslisten eller vride en karklud.

 38. Af Nanna G

  -

  Nina

  Det du udtrykker ligner kvindejalousi, men er i virkeligheden meget udbredt.

  Den NYDENDE kvinde lægges for had.
  Den LIDENDE kvinde bliver resultatet.

  MARTYREN, som hele tiden ofrer sig og som aldrig oplever at hun er god nok bare i sig selv, hvorfor hun igen og igen yder for at få påskønnelse.

  Jeg tror at skilsmissestatistikken ville dale, hvis der var flere NYDENDE kvinder!

  Den slags kvinde, som du beskriver, Nina, er da helt ok! Mænd kan godt tåle, at man laver sjov med dem. De er som regel hærdede…
  😉

 39. Af Anonym http://downchoice.onushi.com/

  -

  Can you message me with some hints on how you made this web site look this cool, I??d be thankful.

 40. Af Fashion and Cheap Replica Breitling Bentley may acceptable to your taste Fashion and Cheap Replica Breitling Bentley may acceptable to your taste

  -

  Rolex Explorer II Duplicate Watching This wakefulness comes colors with a Rolex Caliber 3185 machine, so you can number on your wakefulness laboring when you need it the most.

 41. Af rolex 16233 rolex 16233

  -

  A softly outlook Once worn, the 358 is paradoxically a soft watch : the 47 mm of central chord enables a great dole from the 170 grams of gravity (that is agreeable to reason regarding how big the time-keeper, because of the titanium). Enhanced gladden is cyclopean, especially if it’s worn about the left hands since the diadem defence doesn’t crush about the wrist. Just the thickness can shrink but family get frequent to it quickly. The readability is intellectual in each and every position because of the abstemiousness from the sun-dial and also to the clutches which are generously covered with Super Luminova. Panerai Luminor Watches The meander bezel is simple to control. The clicks are right and compact. It exudes compactness. Another strap, mental for the diving As some manful proprietor will maybe go dabbling some octopuses or sun rays with this particular strict toy, Panerai provides another specific diving nylon material strap on the brooch that can take in the lever cause from the diadem shelter. Well notion, it appears of the inexhaustible consistency and enables modifying the largeness of the thong to every millimeter, that is convenient when putting on diving suit. Inference To attract a deduction, this piece doesn’t deficient arguments. It’ll please both brand fanatics that need to have an exclusive fragment, too for the amateurs of extreme diving watches who definitely are lured by its impeccable making.

Kommentarer er lukket.