En verden uden mænd? Den kommer her

Af Anne Sophia Hermansen 205

Mænd er blevet overflødige. Videnskabsfolk ved, hvordan man skaber sædceller af embryonale stamceller, og så længe der er nok af dem på lager, er mænd ikke nødvendige for at sikre artens overlevelse. Så den verden, som mange – men bestemt ikke alle – feminister og forsmåede heteroseksuelle kvinder har drømt om, er nu indenfor rækkevidde. En ny, fager, affortryllet verden, helt fri for mænd. 

Men bare rolig, det er selvfølgelig science fiction, og Planet Earth er stadig en ond film. Men til gengæld er det virkelighed, at når amerikanske barnløse par i dag tager på fertilitetsklinik, så vælger 75 % af dem at få en pige. Vælger, ikke foretrækker, for i USA må man godt vælge kønnet på sit barn. Tal fra amerikanske adoptionsselskaber understøtter tendensen med favorisering af piger – barnløse par betaler gerne 85.000 kr. mere for at adoptere en pige.  

Også i Japan blæser der nye vinde. Her er arvelovene er blevet ændret, så de ikke længere forgylder sønner, og fjern er fortid, hvor mænd kunne forlange skilsmisse, hvis ikke der blev produceret en mandlig arving. National Institute of Population and Social Security i Tokyo har siden 1980’erne kunnet dokumentere en voksende præference for pigebørn, og mens 48,6 % foretrak at få en pige i 80’erne, er det nu 75 %.  

Hvorfor denne forkærlighed for piger? Det kommer vi til. 

Først skal vi lige omkring Sydkorea, et af verdens mest patriarkalske samfund, hvor man imidlertid også har noteret sig en overraskende ændring i kønspræferencerne over de seneste 30-40 år. Mens ca. halvdelen af kvinderne i 1985 helst ville have en søn, var tallet i 2003 faldet til omkring 15 %. Det samme skifte siges at være på vej i Indien og Kina, hvor sidstnævntes et-barns-politik foreløbig har resulteret i, at der i 2020 kan være 300 mio. flere mænd end kvinder – og det kan jo forklare lidt af, hvorfor det nu er døtre, der er i den gule førertrøje. 

Spørg dig selv: hvad vil du helst have – en dreng eller en pige? Da jeg forleden stillede spørgsmålet til en brunch med kun kvinder, heriblandt tre gravide og adskillige mødre, var der ingen, der sagde, de helst ville have en dreng. Ingen.  

Begrundelserne var, at piger har 1. større lykkepotentiale, 2. er mere identisk med moderen og 3. gider ringe hjem, når de er flyttet hjemmefra. I ”større lykkepotentiale” ligger, at kvinder spås at have lykkeligere fremtidsmuligheder økonomisk og socialt, de får bedre uddannelser, og de lever længere, de er kort sagt most likely to succeed

Men hvis der til vores forestilling om et lykkeligt liv hører, at vi skal hooke up med en mand, så skal mødrene måske tænke sig om en ekstra gang, før de fortæller deres døtre, at en lang universitetsuddannelse er lykken. De kan nemlig nemt komme til at lide af det såkaldte Harvard-syndrom – en betegnelse for kvinder, der ender alene og barnløse, fordi de ikke kan finde en jævnbyrdig mand. Det med barnløsheden kan Fru Stork eller Copenhagen Fertility Center selvfølgelig ordne, men allerede i dag er det sådan, at på elitedaters.som – et datingsite for højtuddannede – er der under fire mænd for hver fem kærlighedssøgende kvinde. 

Og der kommer næppe flere i fremtiden, hvis tendensen fortsætter. Skulle kønsselektion blive normen, vil vi om et par generationer have en klar overvægt af kvinder, fremadstormende og gearet til den nye økonomi, men som kan skyde en hvid pind efter at få en af de få attraktive alpha-hanner for sig selv. Monogami var måske kun en sødmefuld og romantisk parentes i menneskehedens historie – fremtidens alpha-hanner kan se frem til polygamiets genindførelse og til at have en sværm af kvindelige guppyer omkring sig, som videnskabsjournalist Lone Frank var inde på i P1 Agenda forleden, da programmet tog “Det pikløse samfund” op til debat.

Eller måske vente der os en verden af kvinder, som kan få børn med hinanden – uden mandens mellemkomst og uden det der Y-kromosom, der skaber så meget genialitet, herlighed og ballade. Kvinder kan principielt skabe en verden uden mænd. Et tankeeksperiment: hvordan vil den se ud?  

I en verden uden mænd vil: 

 1. ca. 465 af verdens 500 rigeste være væk
 2. 99 % af alle jordejere og 85 % af verdens regeringsrepræsentanter være forsvundet
 3. Og det samme vil 90 % af alle voldsforbrydere 
 4. Vi vil også have taget afsked med alle katolske præster, jødiske rabbinere og muslimske imamer – og George Clooney
 5. Der ikke længere være fisketure, hvor ingen siger noget i fem timer- der vil heller ikke være grillbarer, kun sushibarer
 6. De kvindelige kropsfascister vil få overtaget, fordi der ikke vil være mænd til at fortælle os, at vi ser skønne ud, også med appelsinhud og kærlighedshåndtag 
 7. Ingen børn vil høre sætningen: “Bare vent til far kommer hjem”
 8. Ordene myndighed, pligt og ansvarlighed vil være erstattet af terapi, forståelse og omsorg 
 9. Og borte have taget sokker i sandalerne, håndværkersex, fuldskæg, vildtjagter, dollargrin, leopardspeedos, kæmpe fadøl, høje fodbold-brøl, risikovillighed og lysten til at erobre verden, mens der skråles “New York, New York”
 10. Direktionerne og bestyrelserne vil bugne af kvinder
 11. Knagerækker ligge på gulvene og afløb forblive urensede, men toiletbrættet vil altid være slået ned
 12. Klynk og brok fortsat præge samtalerne, men der vil ikke være nogen til at løse problemerne
 13. Kvinder vil gifte sig med sig selv, hinanden og resten med Big Mother (lidt som i dag)
 14. Og verden vil gå i stå.

Suk, så galt går det forhåbentlig aldrig. Dertil vil kvinder også savne mænd alt for meget, og skulle vi have glemt, hvorfor mænd er endog særdeles nødvendige, så tjek her: http://www.youtube.com/watch?v=GLPDBGZiT54

205 kommentarer RSS

 1. Af Le Dr

  -

  Dem der mener, at kvinder er å så søde, blide og ikke voldelige kan jo prøve at følge nedenstående link.

  http://www.psykoweb.dk/Vrede_Raseri/Vrede7_Vold.htm

  Kun tiden kan vise om udviklingen virkelig går mod, at kvinder kan undvære mænd. På mit køns vegne (mandekønnet) vil jeg give alle jer kvinder dette link.
  http://www.youtube.com/watch?v=IwuO2dfqrF4

  Jeg er selv en årgang 57 på førtidspension, og det er bestemt ikke af lyst. Jeg er velholdt, velklædt, veltalende og livets med og modgang har lært mig, at sætte ord på tanker og følelser. Jeg vil meget gerne have en kæreste, og synes jeg har en masse gode menneskelige egenskaber at byde på, men har også måtte erfare, at det at være førtidspensionist ikke har gjort det nemmere. Jeg er simpelthen en match 4-5 ud i kærlighedslivet.
  Kvinder bliver jo også fremhævet mere i pressen. F.eks ekstrabladets side med sex og samliv.
  For mit vedkommende har jeg ikke tal på de artikler om modne kvinder og kvinders lyst. Modsat så er modne mænd næsten ikke eksisterende.
  Når man endelig høre/læser om modne mænd, så er det udbrændte, arbejdsløse, gamle grise der jagte unge kvinder.
  Til sidst…
  Hvem er det mon der ikke har ligestilling i dagens Danmark?

 2. Af Rolf Rasmussen

  -

  Da jeg forleden stillede spørgsmålet til en brunch med kun kvinder, heriblandt tre gravide og adskillige mødre, var der ingen, der sagde, de helst ville have en dreng. Ingen.

  Meget mulig. Men Lone Kühlmann har da kendskab til mødre med knald i låget.

 3. Af David Jones

  -

  Kære Mikkel Sørensen og andre på bloggen

  Du (i) bør ikke fremover bruge, din (jeres) kostbare tid på en type debattør som A. Bille, hvis formål ene og alene er at bevise overfor sig selv og sin omverden, at mænd er skyld i alle verdens dårligdomme og ondskab.

  Og at mænd derudover alle mere eller mindre er sociale tabere – og sure gravpotter hvis de ikke kaster sig i støvet for hendes synspunkter.

  Personer med et så forvredet og ensporet verdensbillede bør da fremadrettet ignoreres. De afsporer blot debatten.

  Hvis du (i) ikke gad svare hende kan A.Bille i fred og ro frembringe sine klichefyldte indlæg, indtil det bliver kedeligt for hende selv.

  Skibenten tænder jo øjensynligt mentalt på at nogen bider på krogen og prøver at modsige hende.

  Personligt vil jeg ikke replicere, hvis A.Bille finder anledning til at kommentere mit indlæg, hvorfor skulle jeg?

  Det vil være totalt spild af af min og de øvrige læseres tid.

  Du (i) og jeg kan aldrig fremføre et argument, der vil få A. Bille til at rykke sig eller blot modificerer sine standpunkter.

  Du og andre prøver at imødegå A.Bille indlæg med rationalitet, logisk tænkning og argumenter.

  A.Bille´s indlæg har ikke til formål, at skabe dialog, indsigt, forståelse eller samtale i cyberspace.

  Skribenten kan derfor ikke nås i den frie samtale. Det er muligt, at der kan gemme sig noget patologisk i skribentens tvangslignede tankemønstre.

  A.Bille´s formål synes derfor alene at være at holde enetale og udsprede sine endimensionelle forestillinger om mænd.

  Det er min fornemmelse at der bag synonymet A.Bille gemmer sig den skribent, der plejede at kalde sin Anne et eller andet.

  Anne et eller andet har tidligere huseret på ASH´s blog. Med den samme type af destruktive indlæg og replikker til andre skribenter. Så mon ikke, der er tale om den samme person?

 4. Af Lars Back Pedersen

  -

  En skam man nok ikke kan blive flue på væggen…… Men et samfund uden mænd vil jo uundgåeligt betyde en ting:
  Man kan ikke længere give mændende skylden for alt…

 5. Af Rolf Hammersmidt

  -

  “Skribenten kan derfor ikke nås i den frie samtale. Det er muligt, at der kan gemme sig noget patologisk i skribentens tvangslignede tankemønstre.”

  Det er ikke bare dig der har tænkt den tanke! :)

  Og mon ikke, at de mænd, der søger at opnå dialog med et menneske som A. Bille, er mænd der, stadig føler sig fanget/uforløst i forhold til egen mor!

  Husker at ASH har takket A. Bille, og omtalt A. Bille som en “enmands hær”
  – dermed ikke sagt, at ASH Er A. Bille – men at der, mellem de to kvinder, er en slags gensidig forståelse!

  Kvinder har i årevis råbt på deltagelse fra mænd, i debat om kønslige forhold – kvinder har følt sig alene/usikre.
  Mænds deltagelse i debat foruroliger kvinder – det forventede udeblev!

Kommentarer er lukket.